Още по темата03.04.2019 / 16:47Официално потвърдиха! Римска крепостна стена излезе

...
Още по темата03.04.2019 / 16:47Официално потвърдиха! Римска крепостна стена излезе
Коментари Харесай

България 2019 г.! Заринаха безценни крепостна стена на хиляди години във Варна, за да правят водно огледало за милиони отгоре

Още по темата03.04.2019 / 16:47Официално потвърдиха! Римска крепостна стена излезе при разкопките на Шишковата градинка

Снимки: Varna24, „ Да спасим историята на Варна “

Откритата стена на античния Одесос от римската ера беше зарината с пръст. Това оповестиха във Фесбук очевидци посредством групата „ Да спасим историята на Варна “. Едва преди дни беше доказано от археолози, че откридите при изкопни действия за ремонт огромни каменни блокове са от дълбока античност.

„ Както се споделя - всяко знамение за три дни, (във Варна - за два). Днес, 4-ти, откритията в огромната си част бяха " социализирани " и " експонирани " благодарение на една фадрома. И кой видял - видял.

Дори не бяха напълно проучени. Явно гл. ас. лекар Кузов ще разчита на въображението си за намиращото се отвън четирите изкопани полета, а на невиделите и туристите-любители на исторически и археологически монументи чакам да предложим малко начупени плочки измежду красивите павенца, указващи че " тук се е намирала крепостната стена на античния Одесос ". Туристите ще отнесат тази информация в родината си, ще я запомнят за цялостен живот, ще описват на другари и познати за чудото, което са видели, а тези ще цъкат с език и ще се тюхкат, че не са го видели “, разяснява създателят на фотосите в обществената мрежа.



Недоловните от решението археологичаските находки да се скрият, не крият раздарзнението си:

„ За нашите управници е по-лесно да си усвояват средствата по плановете, за какво да се напрягат с превръщане на планове, а за музейните ни служащи, това е за жал ненужно изпитание да се борят с институциите за запазване и " социализиране ".

„ По същия метод се засипва и променя цялата ни история! Заравят се старини, иго, господство, полезности! “

Има несъмнено и образци по какъв начин се постъпва в други страни:

„ В Суза, Италия, малко градче в планината, сходно нещо навън, в центъра, където е пешеходна зона, беше покрито със стъкло, върху което несмущаемо може да се разхождат хората. Под стъклото имаше прожектори и вечер беше в действителност красиво и неповторимо да се разхожда по този начин по руините. “

 



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР