Още по темата: Шокиращ детайл издал двойните убийци от Негован

...
Още по темата: Шокиращ детайл издал двойните убийци от Негован
Коментари Харесай

Адско убийство край Негован - планирано от година

Още по тематиката: Шокиращ подробност издал двойните убийци от Негован СНИМКИ

Ужасяващото ликвидиране на двамата възрастни хора, открити край Негован, е планувано от година. Обвинените Пламен Шляпашки и Георги Нанчев са създали цялостни признания, научи NOVA от свои източници.

Софийската градска прокуратура към този момент им е повдигнала обвинявания за преднамерено ликвидиране с користна цел на треньора по битка Йордан Атанасов и жена му Марияна, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.



Мъжете били следени в продължение на 6 дни. Мотивът за жестокото закононарушение е финансов - обвинените търсили пари от продаден парцел на убитото семейство. След това се пробвали да укрият телата на убитите, които бяха открити инцидентно на 18 август край Негован. От прокуратурата показват, че към следствието има огромен размер доказателства, които следва да бъдат оценени.

Убийството е било осъществено на 14 юли в жилището на жертвите на столичния бул. „ Витоша ”. Предполагаемите причинители са познавали жертвите си, правили са ремонт в жилището им преди към година. Най-вероятно поради това и жертвите са ги пуснали непринудено в дома си, защото следи от влизане с щурм няма.



Предполагаемите причинители са на 44 и 39 години. Единият от тях престъпно проявен, лежал е в пандиза. И двамата имат деца, работят като строителни служащи.

Пред проверяващите Шляпашки е признал, че той е натиснал спусъка във съдбовния ден. Никой от съседите не е чул, тъй като е употребен заглушител.

Пламен Шляпашки и съучастникът му Георги Нанков бяха задържани в сряда в правешкото село Джурово - в къща, която ремонтирали.

Собственикът на дома, които са ремонтирали обвинените, е 82-годишен мъж, описват съседи. През по-голямата част от годината живее в София при щерка си. През лятото ходел в Джурово.

Преди към години двамата хипотетични причинители отиват в дома на жертвите си, с цел да го ремонтират. Горе-долу оттогава е планувано и убийството, станало на 14 юли. Строителният служащ Пламен Шляпашки признал, че той е прострелял смъртоносно 75-годишния някогашен треньор по битка – Йордан Атанасов и 70-годишната му брачна половинка Марияна. Възрастните хора са убити и разчленени в банята на жилището им.



„ Лично аз съм покъртен от зверството, което е осъществено и при последващите дейности за изтриване на следите от него ”, разяснява вътрешният министър Младен Маринов.

„ Използвали са белина, с цел да отстранят следите, само че не са съумели. Иззети са доста биологични следи ”, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„ Перфектна работа - хващаме убийците преди да знаем кои са жертвите! ”, сподели министър председателят Борисов.



Единият от обвинените познавал някогашния треньор по битка от към 15 години. Знаел, че фамилията е заможно, че имат жилища, някои от тях отдавали чартърен. Скоро продали и жилище в столичния квартал „ Гоце Делчев ”. Възрастният мъж загатнал, че евентуално няма да внесе парите в банката поради ниските лихви. Така убийците решили, че ще открият сумата в дома им. В жилището обаче нямало пари, по тази причина причинителите отмъкнали златни украшения, монети и други полезности. А проверяващите разкрили движимостите в дома на единия арестуван.

39-годишният Пламен Шляпашки е индивидът, употребявал за склад помещението в Техническия университет, където бе намерено оръжието на двойното ликвидиране. Мъжът е бил неразговорлив, настояват преподаватели в образователното заведение. От управлението на ВУЗ-а прецизираха за NOVA, че не познават нито един от двамата убийци. Ремонтните действия се правили от наемни служащи на външни компании.



39-годишният мъж, осъждан за голям брой обири, от 2-3 години работил като занаятчия във ВУЗ-а. Но не поддържал близки контакти с хората от прилежащите пространства. Макар да не обичал да приказва доста, Пламен един път споделил, че едното му дете е глухонямо. През останалото време старателно работил.

Пламен Шляпашки и 44-годишният Георги Нанчев са непознати за съседите на убитите Йордан и Марияна Ангелови от блока на бул. „ Витоша ".

За закононарушението двамата упрекнати могат да бъдат наказани на затвор от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Към момента те са арестувани за 72 часа и следва внасяне на искане в съда да им бъде натрапен непрекъснат арест. Мярката им за неотклонение най-вероятно ще бъде гледана в петък.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР