Още по темата Секторът продължава да се развива и да

...
Още по темата Секторът продължава да се развива и да
Коментари Харесай

Интересът към нестандартни места за организиране на събития нараства

Още по тематиката
Секторът продължава да се развива и да пораства, само че в избрани граници

Има играчи, които към този момент тестват опита си отвън България, с цел да преодолеят лимитираните благоприятни условия на бранша
17 ное 2017
Бизнес на бързи обороти

Пазарът на събития регистрира 2015 година като доста сполучлива за бранша. Броят на деянията се усилва, бюджетите за корпоративни събития също
31 окт 2015 Текстът е част от специфичното издание на " Капитал " Events Kit.

Преди време огромна логистична компания, която празнува своя рожден ден, транспорти гостите си до мястото на събитието със специфична влакова комбинация – същински музей на релси, формиран от царски вагони, които малко на брой са виждали. Интересът към нови, ексцентрични пространства за осъществяване на конференции, презентации, изложения, фестивали (и даже сватбени церемонии) се повишава, а дружно с това се усилват и предложенията в тази бизнес ниша. Представяме някои от местата, предоставящи благоприятни условия за образуване на разнообразни бизнес и неофициални събития.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък.
[hOUR SPACE] hOUR SPACE - София

hOUR SPACE в София дава съвременни, изцяло обзаведени стаи в центъра на столицата (ул. " Иван Вазов " 38) с разнородни варианти за наемане - почасово, дневно, за месец, както и съгласно съответните потребности. Разполага с пет стаи, както и със стаи за събития с 20 и 30 места, снабдени с бърз интернет, принтер, скенер. " Пространството е с фокус върху активността на психотерапевти и психолози и провеждането на самостоятелни лечебни сесии или групови срещи, само че е уместно и за различен тип събития. Тук се провеждат семинари, образования, лекции, презентации, занимания по йога, медитация, танцова терапия, групи за взаимопомощ и други ", изясни Десислава Димитрова, PR експерт. Подходящо е и за настоятелен срещи и изявленията. Цената е 20 лв. на час за наемане на по-малката зала (с 20 места) и 30 лева – за по-голямата (с 30 места).

През 2018 hOUR SPACE извършва целогодишен план " Психотерапията е за всеки " и всеки месец провежда благотворителни лекции със експерти в региона на психологичното здраве. Темите са разнородни - да вземем за пример " Стресът и работещият човек ", " Взаимоотношения в фамилията ". " Входът е 10 лева, като събраните средства даряваме на интензивно работещи неправителствени организации ", посочи Десислава Димитрова.

[Art Ground] Art Ground - София

Art Ground – София (ул. " Граф Игнатиев " 3, 2 ет., ап. 4), предлага уютна конюнктура с мебели във френски жанр, камина, големи огледала, пиано. Мястото е уместно за семинари, образования и корпоративни събития (за до 100 души, в случай че е вид коктейл), за занимания по йога, танци, даже за моминско празненство или тематичен рожден ден да вземем за пример. Има вариращ брой седящи места и маси, които могат да бъдат подредени в разнообразни конфигурации. Сред предлаганите услуги са оптичен интернет, мултимедия, принтер, професионално озвучаване, кетъринг, оборудван кухненски ъгъл и бар. " Цената за наемане зависи от броя на часовете, в които ще се употребяват пространствата. При по-дългосрочни настоятелен връзки се оферират отстъпки. Средната цена за час е 50 лв. ", посочи Гергана Боева, управител на Art Ground.

[ " Книгата " ] " Книгата " /The Book - София

" Книгата " е ново място за литературни прекарвания в София. Намира се на ул. " Георги С. Раковски " 193, където на повърхност от над 300 кв.м е ситуирана камерна сцена, обградена от 120 седящи места. Пространството е територия, подобаваща за срещи с български и задгранични писатели и музиканти, за показване на книги и литературни четения, диспути, джаз концерти, литературни събития с фокус към децата. Според основателите това е по едно и също време място за пиво и среща с приятели; място, на което може да останете сами с обичаната си книга, да попаднете на концерт, на камерно театрално събитие, разкриване на галерия или диалог с прочут публицист. Цената за наем зависи от часовия диапазон, времето за наемане на пространството, като за български създатели има преференции, обясниха от " Книгата ".

[ " Склад " ] " Склад " - Пловдив

Това е някогашен тютюнев склад и ново място за просвета и изкуство на ул. Екзарх Йосиф " 16 в " Тютюневия град " в Пловдив. " Склад " е самодейност на фондация " Пловдив 2019 ", която се обитава в същата постройка, а кварталът се употребява за артистични акции, съоръжения, изложения и други арт събития.

" В " Склад " разполагаме с четири зали, от които двете са предопределени за експозиции и прожекции. Другите две са с потенциал до 200-250 седящи места. Предлагаме общоприетоо озвучаване и проектор. Събитията, които до момента са проведени тук, са най-вече работилници, образования и конференции, организираме и част от програмата на Европейска столица на културата. Организират се също суинг танци, представяния, изложения, полемики ", разяснява Александрос Цицос, шеф маркетинг и връзки във фондация " Пловдив 2019 ". Цената за наем на пространства в " Склад " -а зависи от естеството на събитието и се договаря самостоятелно.

[oldplovdiv.com] " Малката базилика " - Пловдив

Археологическият комплекс " Малка раннохристиянска базилика " в Пловдив (бул. " Княгиня Мария Луиза " №31А) датира от втората половина на V-VI в. През 2010 - 2013 година с поддръжката на фондация " Америка за България ", Министерството на културата и община Пловдив е осъществена цялостна реституция на обекта, който е със статут на монумент на културата от национално значение.

В " Малката базилика " се организират работни срещи, четения на книги, камерни концерти, изложения, конференции ", изясни Рая Маринова, заместник-директор на общинския институт " Старинен Пловдив ".

Според цената, избрана от общината, за мероприятие, което трае през целия ден, се заплащат 1200 лева, за изяви до 4 часа – 600 лева, а до два – 300 лева, за показване на изложения до седем дни – 240 лева Има опция за избор дали събитията да се провеждат единствено в постройката или единствено в двора на базиликата. Тогава цената е 600 лева дневно, 300 лева за мероприятие до четири и 150 лева - до два часа. Цената за ритуали по подписване на цивилен брак е 300 лева

[ZaraLab] ZaraLab - Стара Загора

ZaraLab - Стара Загора (бул. " Княз Александър Батенберг " 28), е център за дейни младежи, които се интересуват от електроника и цифрови технологии. Мястото предлага композиция от образователна зала, споделено работно пространство, хардуерна работилница.

ZaraLab предлага офис пространство на хора, които работят без значение, в друго време от деня и с друга дълготрайност и които споделят общи полезности. Тук се провеждат разнообразни образования с IT и бизнес устременост - семинари, полемики, презентации. Сред тях са и образования и съвещания за безработни лица, студенти, майки, хора с хрумвания или със свободна специалност, които желаят да стартират бизнес начинание. Организират се също лагери за девойки и млади дами за насърчаване на техните лидерски умения, оферират се образования по бизнес умения и маркетинг. Общата цел е да се даде опция на хората да основат и развият лична компания.

" Предлагаме зала с 80 места и мултимедия, сервизни пространства, кафе машини, кетъринг. Наемът за споделено работно пространство и за организирането на разнообразни събития е по сделка. Има опция и за абонамент – да вземем за пример веднъж в седмицата, два пъти в месеца и всевъзможни други комбинации ", изясни Милка Иванова, координатор в ZaraLab.

[ " Къщата на архитекта " ] " Къщата на архитекта " – Стара Загора

" Къщата на архитекта " в Стара Загора (ул. " Сава Силов " 37) е от 1923 година и е персоналният дом на проектант Христо Димов, основател на доста здания в града. През 1974 година е оповестена за монумент на културата, а от 2012 година се стопанисва от Сдружение за модерно изкуство и просвета " Различният взор ". Организацията организира разнородни действия, свързани с изкуство и просвета, както и специфични събития за деца и младежи.

" Осем следващи години организацията е основател на годишен юношески фестивал на изкуствата " Различният взор " – платформа за танцово, музикално, театрално и цирково изкуство, кино, графити, изложения, приложни ателиета, занаятчийски работилници, екология, спорт и неофициални занимания. Две следващи години поддържаме дребния салон на единственото запазило се без значение кино (бившето кино " Комсомол " ), което преименувахме на " Различният Комсомол ". В него представяме селекция от международни кинофестивали и без значение некомерсиално кино. В " Къщата на архитекта " продължаваме да потвърждаваме, че даже с малко средства може да се вършат положителни и забавни неща ", изясни Бояна Каниду, член на управителния съвет на сдружението.

" Къщата " разполага с изложбено пространство, читалня, голяма веранда, двор. Възможно е трансформиране на площта съгласно характера на събитието. Тук се провеждат лятно кино (с външни екрани), изложения, юношески вечери, концерти с джаз на двора, нощ на изкуствата.

" Къщата " е отворено пространство за събития на неправителствени организации, свързани с екология, логика на психиката, изкуства, обществени действия. Наемът за образуване на събития е 25 лв. за два часа ", посочи Бояна Каниду.

[Хотел " Интернационал " ] Хотел " Интернационал " - " Златни пясъци "

Хотел " Интернационал " (на Крайбрежната алея) в комплекс " Златни пясъци " предлага над 10 зали с съвременно съоръжение и Wi-Fi достъп, подобаващи за образования, бизнес срещи, семинари, изложби, тийм билдинг стратегии, както и за сватби и тържества. " Ежегодно сме хазаин на повече от 100 събития от всевъзможен вид и мащаб с от 20 до 1500 участници. Имаме опция за делене на залите съгласно броя на участниците, мебелите са мобилни и могат да се групират съгласно потребностите ", отбелязва Нели Недялкова.

Хотелът разполага с амфитеатрална зала с над 380 места, подобаваща за конгреси, представления, семинари. " Разполагаме и с VIP зала на 17-ия етаж, която е с лимитиран достъп и с най-високо равнище на обслужване. Тя е подобаваща за срещи от високо ниво с до 14 участници ", изясни Недялкова. Цените за наем се договарят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР