Още по темата: Мисия "Зоопарк" - частници отменят общината В

...
Още по темата: Мисия "Зоопарк" - частници отменят общината В
Коментари Харесай

Зоопаркът до магазин Рила - като Ноев ковчег

Още по тематиката: Мисия "Зоопарк " - частници анулират общината В зоопарка животни няма, само че 12 чиновници си взимат парите

Десетки животни оцеляват в мизерни условия в тясното пространство на частния зоокът, ситуиран в двора на строителен хипермаркет „ Рила ", алармираха читатели на " Марица ". Магазинът от дълго време е прочут на пловдивчани с другите четирикраки и пернати, които се отглеждат зад телени мрежи за атракция на клиентите. Клетките са като Ноев ковчег. В тях съжителстват животни от разнообразни типове, които се прескачат едни други в тесните пространства

Репортерската инспекция на " Марица " откри, че в клетка, по-тясна от 4 метра, живеят три измъчени лисици. Те населяват дребното помещение към този момент 2 години. А миризмата, която се носи край тях, е ужасна. Клетката на лисичетата се е трансформирала и в тяхна тоалетна с купчини изпражнения. Животинките тичат обезпокоително от единия завършек на „ дома " си до другия, изнурени от жегата.

„ Много пъти сме пускали сигнали за тези лисици до Регионалната ревизия по околната среда и водите в Пловдив, само че никой не обръща внимание ", разясниха специалисти от Фондация „ Дивите животни " пред „ Марица ". И обясниха, че съгласно Наредба №6 за условията и изискванията за развъждане на животни в зоопаркове всяка лисица би трябвало да живее на 16 кв. м за външно помещение и още 4 кв. м за вътрешно. В същото време трите лисици в двора на магазина разделят не повече от 5 квадрата.

Репортер на " Марица " под прикритие потърси притежателя на магазина Иван Вичков, като се показа за жена, която желае да си купи лисица.

„ Продавам единствено гълъбите, тъй като се развъждат доста бързо. Лисиците не ги продавам, а едната от тях е много остаряла, към този момент <210> побеляха очите и не знам какъв брой ще издържи ", сподели притежателят на зоопарка.

„ Най-добре е лисиче да се изкара пролетта от дупката. Трябва да се отгледа, до момента в който е малко, с цел да свикне да е домакински любим ", продължи Вичков. Той изясни още, че хайванчето би трябвало да се гледа или заключено, или вързано като куче, с цел да не избяга. Освен това описа по какъв начин преди време гледал в офиса си лисунгер на синджир в продължение на 5 години. Накрая животинчето се разболяло и той не съумял да го избави.

Наскоро Вичков направил детска площадка на мястото, на което живееха сърните от зоопарка. Затова се наложило всички животни да бъдат събрани на по-малка повърхност. На едно място в този момент са сърни, кокошки, зайци, патици, гъски, пауни, гълъби и малко куче. Компания им прави и прасе. Според клиенти на магазина то се появило в парка напълно неотдавна.

От Фондация „ Дивите животни " дадоха обещание, че ще се погрижат за лисиците на господин Вичков, в случай че притежателят на строителен хипермаркет „ Рила " се съгласи да ги освободи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР