Още по-пищен карнавал очаква асеновградчани идната неделя (10.03.19 г.). Към

...
Още по-пищен карнавал очаква асеновградчани идната неделя (10.03.19 г.). Към
Коментари Харесай

Полицай ще продава е-винетки, а медсестра преглежда безплатно на карнавала в Асеновград

Още по-пищен карнавал чака асеновградчани идната неделя (10.03.19 г.). Към момента не се знае точният брой на участниците, защото искащи да се включат с разнообразни функции непрестанно се прибавят. " Убеден съм, обаче, че ще бъдем повече от предходната година ", безапелационен е Боян Алексиев - част от организаторския екип.
В идния карнавал е планувано служителят на реда да бъде доста живописен. Той ще върви с ТОЛ-системата в ръка и ще продава винетки на място, като се изключи че и ще " глобява " нарушаващите публичния ред жители. Лекар и здравна сестра ще се грижат за положителното здраве на участници и аудитория. А медицинските услуги, които ще оферират, ще бъдат безвъзмездни, защото рецесия в опазването на здравето може да има, само че карнавала на Асеновград такава няма.
Разбира се, сходно мероприятие не може да премине и без присъединяване на духовник, който да благославя всички към себе си и да проповядва мир и обич. В събитието ще се включат и други забавни облици, които уредниците към този момент резервират в загадка, с цел да изненадат жителите и гостите на града. Шествието ще бъде съпроводено освен от чудатите същества - кукери, които ще гонят злите сили от Асеновград, а и от благозвучен музикален декор от обичайните родопски гайди и тъпани. Участници в карнавала тази година ще бъдат и поданици на други обитаеми места.
Маршрутът на карнавалното шествие ще тръгне тъкмо в 10:30 ч. още веднъж от улица " Булаир ". След това, ще премине по улица " Кирил и Методий " и по " Железния мост ", през парка до ОУ " Христо Ботев " и ще се насочи към улиците " Бенковски ", " Акация ", " Места ", " Сан Стефано " и " Асенова цитадела ". Карнавалът ще завърши с обичайно българско право хоро на централния площад " Академик Николай Хайтов " в Асеновград.
Непосредствено преди старта, в случайно определена къща ще се организира и ритуалът " хамкане ". Той съставлява връзване на халва с конец за полилея на стая, завърта се и децата се пробват да хапнат халвата без да употребяват ръцете си. " И този бит се организира за здраве и той е един от дребното стойностни неща, които са останали по нашите земи. И не е изопачен нито политически, нито религиозно, защото има хора от друг етнически генезис, които се включват в карнавала, като цяло ", изясни за Actualno.com Алексиев. Очаква се карнавалът да е с дълготрайност над два часа, като даже и да не са удобни изискванията на времето, това няма да спре карнавалците, безапелационни са основателите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР