Още от ранна детска възраст децата търсят у родители си

...
Още от ранна детска възраст децата търсят у родители си
Коментари Харесай

Внимание: Емоционално незрели родители на хоризонта

Още от ранна детска възраст децата търсят у родители си поддръжка, сигурност и упътвания за живота. Предполага се, че това би трябвало да е обич, грижа и мъдър метод. Но не всички деца имат такива родители и получават такова образование, което да ги построи като зрели възрастни.

Емоционалната незрялост е постоянно срещан проблем освен при родителите, а при възрастните изобщо - те се фиксират повече в построяването на безвреден дом, обезпечаване на положително обучение и всичко, което парите могат да купят. Но доста постоянно прочувствената поддръжка остава в страни.

Децата на такива родители израстват в хронична липса на внимание и остават такива и в ролята си на родители. Тази объркваща амалгама от детето-родител продължава да основава деца, които прочувствено не са подкрепени и много постоянно даже - прочувствено осакатени с непрекъснато възприятие на самотност, дистанцираност и студенина от всички.

Разбирането на държанието на незрелия родител е първата крачка към положителна смяна. Самите прочувствено незрели родители мъчно се оправят с преодоляването на страстите си и тези неуверени положения ги изваждат елементарно от равновесие.

Емоционалната зрялост е способността да разпознаваш, изразяваш и контролираш личните си страсти, а също и да можеш да проявяваш емпатия и да разчиташ страстите на другите. Когато родителите не са прочувствено зрели, те потъват в ямата на личното си торнадо от страсти и се фокурисат единствено върху бурята в себе си, като не регистрират, че има и дружи живи същества, на които евентуално нанасят прочувствени вреди, а като родители и не откликват на потребностите на децата си.

Според клиничния психолог Линдзи Гибсън, има 4 вида прочувствено незрели родители. Те основават по друг метод възприятието на неустановеност у децата си, само че всички те имат лимитирани съчувствени благоприятни условия, на тях не може да се разчита за справяне в сериозни и стресови обстановки и те нямат прочувствена сензитивност към другите. 

Вижте ги на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР