Още осем души са били задържани в Турция по подозрение

...
Още осем души са били задържани в Турция по подозрение
Коментари Харесай

Още осем души са задържани в Турция във връзка с експлозията в Истанбул миналата неделя

Още осем души са били арестувани в Турция по съмнение за връзка с детонацията в Истанбул предходната неделя, заяви Анадолската организация.

При гърмежа на 13 ноември на пешеходната улица „ Истиклял " в центъра на Истанбул бяха убити 6 души, а 81 бяха ранени. Турските управляващи упрекнаха за атентата Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), които Анкара преглежда като отклонение на ПКК.

В известието от през днешния ден се споделя, че арестите са осъществени в границите на следствието, което прави републиканската прокуратура в Истанбул.

Според турското разследване те са оказвали помощ на извършителката Ахлам Албашир, както и на още един терорист, търсен по отношение на нападението - Билял Хасан, да пресекат нелегално държавната граница.

В петък турският съд остави ареста 17 от в началото арестуваните десетки по съмнение за присъединяване в организирането на нападението.

Тази заран българската прокуратура заяви за задържането на петима непознати жители, обвинени в оказването на логистична поддръжка на причинителите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР