Още нямаме грип. Епидемичното му разпространение се забавя благодарение на

...
Още нямаме грип. Епидемичното му разпространение се забавя благодарение на
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Грипът идва до края на месеца със самолетните полети от Скандинавието и Великобритания

Още нямаме грип. Епидемичното му разпространяване се забавя с помощта на топлото време. Обикновено предходните години първите случаи са били през ноември. Сега следим закъснение, което е удобно. Със самолетните полети от Скандинавието и Англия ще го донесат до края на месеца.

Това разясни в изявление за БНР проф. Тодор Кантарджиев, някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и консултант по здравните въпроси в Столичната община. Специалистът посочи, че грип А и грип Б се редуват на талази в другите години.

Заради понижаване на груповия имунитет в този момент се следи растеж и на другите респираторни инфекции, с изключение на на ковид, уточни някогашният шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

" Нещата трябваше да бъдат апробирани ", съобщи Кантарджиев по отношение на въвеждането на електронните предписания за антибиотици и го назова   " административни безумства на хора, в никакъв случай неизписвали в живота си антибиотици, които вкараха система, която не работи ". Според него се къса връзката сред лекарите и фармацевтите, а пациентът е подложен " в небрано лозе ".

Най-вероятно не става дума за нов вирус, който предизвиква инфекции. Боледуват деца. Щом не боледуват възрастни, това значи, че те са били в контакт с този вирус и имат имунитет, разяснява проф. Тодор Кантарджиев по отношение на появилите се информации за огнища на пневмония измежду децата в избрани региони на Китай. 

Eкспертът изрази съмнение, че става дума за събиране на вируси и понижен имунитет на засегнатите деца след тригодишно носене на маски и изолираност. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР