Още на 10 февруари тази година Министерството на здравеопазването е

...
Още на 10 февруари тази година Министерството на здравеопазването е
Коментари Харесай

Здравното министерство не знае за забавени пенсии на хора с увреждания

Още на 10 февруари тази година Министерството на здравеопазването е подало информация към всички заинтригувани институции за лицата с изтекло експертно решение преди влизането в действие на. Това прецизира заместник-министърът на опазването на здравето доктор Динко Странски във връзка

Той акцентира, че ведомството е направил всичко, което зависи от него.

Странски показва, че жителите не би трябвало да подхващат нищо в допълнение , защото всичко се дава на институциите по електронен път. Отбелязва се, че при нужда от преосвидетелстване би трябвало да се подаде заявление за преосвидетелстване по нормалния ред най-малко три месеца преди приключване периода на експертното решение.
 Омбудсманът алармира за забавени пенсии на хора с увреждания
Омбудсманът алармира за забавени пенсии на хора с увреждания

Заради безпорядък след законовите промени във връзка с здравната експертиза

Зам.-министърът разясни, че в Министерство на здравеопазването не е постъпил нито един сигнал от институция или от жители, че системата, осигуряваща електронна съгласуваност сред институциите, не работи и акцентира, че при сигнал министерството е готово да ревизира проблема незабавно и да реагира навреме.

Хората с увреждания, които са подали заявления-декларация за преосвидетелстване и чийто период на експертните решения преди влизането в действие на измененията в Закона за хората с увреждания (29 януари т.г.) не би трябвало да подхващат никакви дейности пред Националния застрахователен институт, Националната здравноосигурителна каса, Агенцията за обществено подкрепяне, Агенцията за хората с увреждания, Националната организация за приходите и Регионалната здравна ревизия, акцентира Странски и добави, че само тяхно обвързване, с цел да не губят правата си, е да подават заявления-декларации за преосвидетелстване най-малко три месеца преди приключване периода на съответното експертно решение , според закона.

Информацията се дава служебно от системата на здравната експертиза до всички заинтригувани страни и общините по сегашен адрес на лицата.
 Пенсиите за неработоспособност ще се изплатят доникъде на март
Пенсиите за неработоспособност ще се изплатят доникъде на март

Министерство на здравеопазването е подало информация за лицата с увреждания, само че с изминал период на експертно решение, към Национален осигурителен институт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР