Още миналата година целият Министерски съвет под лидерството на премиера

...
Още миналата година целият Министерски съвет под лидерството на премиера
Коментари Харесай

Шалапатова: Около 300 000 души не достигат на пазара на труда

Още предходната година целият Министерски съвет под водачеството на премиера Николай Денков обърна съществено внимание на въпроса с неналичието на способена работна ръка. В момента към 300 хиляди души не доближават на пазара на труда.

Това сподели пред публицисти в Благоевград министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

" Тогава, когато този капитал не е разполагаем сега, а бизнесът има потребност от него, ние би трябвало да бъдем сътрудници, тъй че тук осъществяваме политика за трудова миграция на способена работна мощ. Тоест,

за нас не е значимо България да е дестинация на ниско заплатен труд.

Страната заслужава да бъде локация на способени хора, които да способстват за нашето икономическо развиване “, акцентира общественият министър.

" Установихме, че макар, че в България има положително законодателство, на процедура реализирането му е предизвикателство, както и координацията сред всички институции, свързани с икономическото развиване. Моята задача като министър е на първо място да дам приоритет на българските жители да бъдат сполучливи на пазара на труда, точно по тази причина влагаме извънредно сериозен запас и по Плана за възобновяване и развиване, и по Програмата за развиване на човешките запаси.

Целта е 500 хиляди души да получат безвъзмезден достъп до образования,

които са свързани с подготовка, преквалификация и цифрови пълномощия, тъй като това е извънредно значимо. Тоест моят приоритет е първо да бъда сътрудник на хората на българския пазар на труда, в това време да слушам бизнеса “, сподели още тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР