Още миналата година пандемията обхвана всички ни и не успяхме

...
Още миналата година пандемията обхвана всички ни и не успяхме
Коментари Харесай

Теодора Делчева: Студентите доброволци в болниците натрупаха голям клиничен опит



„ Още предходната година пандемията обхвана всички ни и не успяхме да проведем целия обучителен курс от на практика образования, който беше очакван, само че пък за сметка на това тази година нещата протичат много по безпрепятствено и наваксахме, към този момент свикнахме и с новите способи на преподаване онлайн “, сподели пред БНР Теодора Делчева, ръководител на Асоциацията на студентите – медици в България .

„ Освен това в множеството случаи университетите се пробват да организират и някаква форма на хибридно образование, с цел да компенсират неналичието на на практика образование . От всеки университет зависи дали ще има в допълнение удължение на образователната година, с цел да се навакса пропуснат материал. Но за Медицинския университет – София няма да има удължение на образователната година. Ние започнахме по-късно, а и имахме хибридна форма на образование, тъй че сме имали на практика извършения след януари тази година “, разясни още Делчева.

 БГНЕС

По думите и тези студенти, които са работили като доброволци в лечебни заведения поради пандемията, те са добили извънредно доста и разнороден клиничен опит. Заради многообразната патология на болните с Covid – 19.

" Последната година мина доста бързо и незабелязано, имахме по-малко задължения. А медицината изисква доста на практика извършения, а отпаднаха доста от тях, изключително тези в моргата, които съгласно мен са доста значими ", разяснява тематиката в " Хоризонт до обед " Еда Мехмед Али, трети курс по медицина в Германия.

" С някои от практическите образование успяхме да наваксаме, въпреки и в кратко време. От в този момент мога да кажа, че към този момент се възнамерява някои извършения да останат онлайн даже след края на пандемията, защото установихме, че доста от студентите избират някои семинари да се вършат оналйн от у дома, да не се губи време ", сподели още студентката.
По думите и точно пандемията е предиздвикала едни хора да решат да учат медицина, а други пък тъкмо поради това са се отказали. Тя споделя, че нейни сътрудници не престават да оказват помощ на лечебните заведения в битката с Covid - 19 или пък вземат участие във имунизирането.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР