Още когато станаха ясни съперниците в предпоследното стъпало на Шампионската

...
Още когато станаха ясни съперниците в предпоследното стъпало на Шампионската
Коментари Харесай

Финал преди финала на Камп Ноу в битката на атомните нападения

Още когато станаха ясни противниците в предпоследното ходило на Шампионската лига, всички дефинираха борбата сред Барселона и Ливърпул като край преди финала. И несъмнено има за какво - носители на общо 10 трофея от най-престижната клубна конкуренция на Стария континент и с две от най-атомните набези през сезона, тези гладиатори са подготвени за борба, а почитателите за представление.

Двубоят ще е на "Камп Ноу ", като точно към оборудването се организира част от психическата война преди мача. Мениджърът на гостите Юрген Клоп омаловажи значимостта на един от най-великите футболни игрища, като разгласи, че съгласно него той не е нищо особено.

Това докара до мълниеносен отговор от ужилените каталунци, които се чака да посветят и част от хореографията си за мача точно на своя храм. Те разчитат доста на характерния терен на дома си, който им донесе доста наслада и в действителност се трансформира в тяхната цитадела, изключително през този сезон.

Но в случай че погледнем исторически, Ливърпул няма чак толкоз усложнения на "Камп Ноу ", даже в противен случай. Досега тези европейски грандове са се срещали единствено четири пъти на митичното оборудване в Барселона, като англичаните не са губили нито един път на него. Те имат две победи и две равенства на него, като сигурно се надяват да продължат страхотната си серия на един от най-негостоприемните игрища в света.

Домакините имат психическото преимущество, че станаха първенци на Испания за следващ път през уикенда и към този момент това задължение не им тежи. За разлика от противника, който се е вкопчил в трагична борба с Манчестър Сити и преследва първия си шампионски трофей на Англия от 29 години и първи въобще в последните 8.

А, че борбата ще бъде зрелищна, няма никакво подозрение. Причината е, че двамата наставници Ернесто Валверде и Юрген Клоп ще могат да разчитат на цялостното си бойно снаряжение за този мач. Никоя от звездите не е с контузия, никой не е даже под въпрос. Това значи единствено едно - атакуващ футбол и доста страсти за неутралните почитатели.

Тризъбецът в офанзивата на Барса е формиран от двама някогашни играчи на Ливърпул, за които тимът заплати съвсем четвърт милиард евро. Това са Филипе Коутиньо и Луис Суарес. Към тях обаче прибавяме и гения Лео Меси, което прави триото стряскащо за всеки един тим по света.

Клоп ще разчита непроменяемо на своите три атомни звезди в нахлуване - Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане. Така двата отбора ще бъдат безкомпромисни в офанзива, въпросът е чия отбрана ще се оправи по-добре с набезите към вратата си.

Тези главоболия оставяме на двамата наставници, а за нас неутралните фенове остава единствено насладата от вълнуващото представление, което безспорно ни чака. То е с начален час 22:00 часа българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР