Още един социален дом в България е на път да

...
Още един социален дом в България е на път да
Коментари Харесай

Още един социален дом е на път да стане огнище на вируса

Още един обществен дом в България е на път да се трансформира в огнище на болестта с ковид. Четирима души от личния състав на Дома за хора с умствена назадничавост в село Преколница, Кюстендилско са дали положителни проби за COVID-19, разгласи на конференция кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Общо са били изследвани 30 души от личния състав, а четиримата с позитивни проби нямат симптоматика на инфектирани с вируса. В момента целият личен състав е под карантина. Осем души са под карантина в самия обществен дом – шефът и още четирима от личния състав . Според подхванатите ограничения се минава на 4-дневен режим на работа и към този момент е направен график.

На конференцията бе обявено още, че са взети проби и от всички " консуматори " на услугите на дома. Пояснено бе, че те са общо 55 - 39 в самия дом в Преколница, а останалите се намират в в основаното преходно жилище. Нито един от тях не е посочил признаци.

„ Молим се да няма позитивни проби. Осигурени са две пространства за изолираност “, сподели кметът Паунов.

Той добави, че се ревизират се контактите на хората от личния състав, които са дали позитивни проби. Изследвани са също по този начин и чиновниците на дома за хора с физически увреждания. Всички проби са негативни.

Кметът разгласи още, че трима инфектирани, които са били настанени в кюстендилската болница към този момент са изписани, четирима са останали за лекуване.

Паунов също по този начин разгласи, че е провел среща със собствениците на заведенията в града и представители на РЗИ, относно работата на заведенията и спазването на условията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР