Още един представител на България е бил назначен в Европейската

...
Още един представител на България е бил назначен в Европейската
Коментари Харесай

Един назначен и двама отхвърлени българи в Европейската прокуратура

Още един представител на България е бил назначен в Европейската прокуратура, с което българските прокурори в структурата стават четирима. Двама от препоръчаните обаче са били отхвърлени след задълбочена оценка, тъй като не дават отговор на всички сложени условия, оповестиха от прокуратурата на Европейски Съюз в петък.

Кой е назначен и кои са отхвърлените не се оповестява

Точно преди месец https://www.mediapool.bg/kyoveshi-othvarli-okonchatelno-chetirima-evroprokurori-ot-bulgaria-news320397.html Европейската прокуратура назначи трима от препоръчаните ѝ 10 български прокурори. Това бяха Димитър Беличев (Окръжна прокуратура Пловдив), Бойко Калфин (Окръжна прокуратура Кюстендил) и Светлана Шопова-Колева (Софийска градска прокуратура). Четирима от номинираните бяха публично отхвърлени. Това бяха Мая Ковачева, Преслава Петкова, Бисерка Стоянова и Христо Крачунов. Трима от тях са следователи, а единият е арбитър, освен това даже не е углавен.

Очакванията тогава бяха да да бъдат отхвърлени още трима претенденти, които са прокурори на доста ниско равнище в България.

Реално от назначените български прокурори в европейския орган работа е почнал единствено един, сочат данните, само че още веднъж информацията не е поименна
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР