Още един отбор от турската Суперлига напуска първенството заради последствията

...
Още един отбор от турската Суперлига напуска първенството заради последствията
Коментари Харесай

Нов ужас от Турция: Още един отбор напусна първенството заради трагедията

Още един тим от турската Суперлига напуща шампионата поради следствията от земетресенията, които раздруса Турция и Сирия през миналата седмица. Съветът на шефовете на Газиантеп е взел решение да не продължава присъединяване си, както в шампионата, по този начин и за Купата на страната през актуалната акция, откакто това стори и различен тим, потърпевш от земетресенията – Хатайспор.

" Не можем да продължим спортната си активност в такива тежки условия. За нашият клуб е просто невероятно. На първо място пожелаваме Божията благосклонност на починалите при земетресението наши жители, бързо излекуване на нашите ранени и бързо възобновяване на всички наши жители, които към момента не са достигнати. Не наподобява допустимо нашият клуб да продължи спортната си активност при всички тези сложни условия. С решението, взето от нашия Борд на шефовете, нашият футболен клуб Газиантеп реши да се отдръпна от надпреварите за Суперлигата и за Купата на Турция през сезон 2022/2023 ", гласи формалното известие оповестено от Газиантеп.

Отборът все още е с 25 точки от 22 мача и заема 10-о място във краткотрайното класирането, а в шампионата за купата доближи четвъртфинал, където ще играе против Сиваспор.

При това състояние шампионата на Турция, когато и да се възобнови, ще продължи със 17 тима.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР