Още един дизелов тунер получи глоба от $1 милион за манипулиране на емисиите

...
Въпреки скорошните новини, че Агенцията за защита на околната среда
Коментари Харесай

Въпреки скорошните новини, че Агенцията за защита на околната среда (EPA) вече не изброява устройствата за намаляване на емисиите като основен приоритет, все още няма два начина за това: манипулиране на мелодия за нарушаване на контрола върху емисиите все още се счита за федерално престъпление. Федералното правителство току-що удари дизелов тунинг в Айдахо с глоба от 1 милион долара за продажба на външни устройства за настройка, които са провалили бордовите контроли на емисиите

GDP Tuning и Gorilla Performance, собственост на Бари Пиърс, се признаха за виновни в заговор за нарушаване Закона за чистия въздух и се съгласи да плати 1 милион долара наказателни глоби. Според Министерството на правосъдието двете компании са се заговорили да продадат „десетки хиляди устройства за настройка и придружаващ софтуер“, които „подправят системите за бордова диагностика (OBD) на превозните средства“. Описаните устройства са по същество външни ECU тунери, които са често срещани в пазара за резервни части на дизелови камиони и бензинови автомобили.

https://www.youtube.com/watch?v=4r6XnsiFTp8

Докато компаниите могат да продават устройства за настройка, те трябва да преминат проверката на EPA и Калифорнийския съвет за въздушни ресурси (CARB) за определени щати. Тези устройства често са ограничени в възможностите си за настройка. Например, те не могат да деактивират OBD мониторите, особено тези, които следят емисиите. Те не могат да регулират параметрите за зареждане с гориво и запалване, но могат да регулират нивата на усилване. Най-важното е, че те трябва да спазват всички разпоредби за емисии.

Там, където GDP Tuning и Pierce се сблъскаха с EPA, доставяха тунери, които можеха да заобиколят устройствата за емисии, ефективно продавайки масово „дефектни устройства“. Възможностите на тези тунери не бяха ограничени и можеха свободно да регулират определени параметри, които тласкаха устройствата за настройка към несъответствие.

Настройката на дизела е особено интересно място за федералните следователи, тъй като емисиите от настройката на дизеловите двигатели са потенциалът да бъде по-вреден от този на бензиновите двигатели. Дизелите обикновено отделят повече частици и азотни оксиди (NOx) от бензиновите двигатели. Това се вижда най-ярко при валцуването на въглища.

Въпреки това, това е сигурен знак, че дори ако EPA леко повдига пословичния педал за газ, той все още е здраво стъпил на него.

Имате съвет? Изпратете имейл [email protected]

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР