Още днес депозираме предложението за Конституцията, обяви Бойко Борисов във

...
Още днес депозираме предложението за Конституцията, обяви Бойко Борисов във
Коментари Харесай

ГЕРБ внасят предложението за Конституцията днес


Още през днешния ден депозираме предлагането за Конституцията, разгласи Бойко Борисов във видеобръщение, предавано в обществените мрежи. Премиерът още веднъж бе нервиран и даде да се разбере, че не харесва реакциите на политиците и обществото към предлагането му от предходната седмица за привикване на Велико Народно заседание и приемане на нова Конституция.

ГЕРБ обаче били подготвени с плана и нямало да се откажат. На 2 септември би трябвало да влезем в Народното събрание със 120 подписа, изясни министър председателят.

Борисов, ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова основават контактна група, стана ясно още от изказването.

Свързваме се с нашите съдружни сътрудници, желаеме срещи. Разбрах, че и те имат оферти. Нека ни поддържат за това. На 2 септември би трябвало да влезем със 120 подписа, изясни Борисов. И се обърна към сътрудниците си, че би трябвало да се свържат и да беседват с всички парламентарно показани партии. Борисов сподели, че единствената цел на ГЕРБ е да се даде на народа правото да избира.

По думите му на блокадите и на барикадите няма политически партии, които да се употребяват с огромна социална поддръжка и на следващия ден да могат да поемат ръководството. Борисов още веднъж атакува Румен Радев и Христо Иванов: " Тези партии желаят да пристигна задкулисие. Христо Иванов е цар на задкулисието. Или задачата му е единствено да има служебно държавно управление и да даде еднолична власт Радев. Власт, в която той е всичко - и кабинет, и парламент - един човек. Такава обстановка е извънредно рискована. Ние би трябвало да сме предизвестили хората. Нямам никакъв боязън от Радев. Така се е омазал, че никакъв боязън, само че ние не по тази причина сме създали политическа партия. Демокрацията по-добро нещо не е измислила ".

Борисов, също така, изреди няколко „ неистини “, които слушал последните дни:

Първата неистина е, че Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето, да няма избори, да няма служебно държавно управление. Абсолютна неистина! Днес внасяме тази Конституция.И изобличаваме втората неистина – че това е Конституция на ГЕРБ. Великото национално заседание може да промени всеки един ред, писмен знак, точка, в това число и президентът да е и основен прокурор. Искаме Велико народно събрание да се произнесе”.

Друга неистина било, че ръководещите не желаят машинното гласоподаване. „ Още през днешния ден Томислав Дончев и група депутати, с цел да стане по най-бързия метод, би трябвало в Избирателния кодекс да се каже, че машините може да бъдат взимани чартърен, да бъдат закупувани и да има опция да се гласоподава на хартия, в случай че някой счупи машината. Още през днешния ден ще приказвам с Ананиев на ЦИК да се купи сграда”, сподели още министър председателят.

После се обърна към протестиращите: „ Спрете да тормозите другите хора, протестирайте на тротоара. Дайте ни тези 2 седмици. Ако нашите съдружни сътрудници и парламентарно показаните партии не ни поддържат, всеки ще си носи своята политическа отговорност”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР