Още десет етнически гърци са били убити при продължаващата руска

...
Още десет етнически гърци са били убити при продължаващата руска
Коментари Харесай

Десет етнически гърци са били убити късно снощи край Мариупол

Още 10 етнически гърци са били убити при продължаващата съветска инвазия в Украйна в събота през нощта, съобщава  вестник " Катимерини ". Според информацията те са били убити по време на съветски въздушни удари в град Мариупол, в южната част на Украйна. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1168
Гръцките политици единомислещо осъдиха съветските удари в събота през нощта. 

" 10 почтени цивилни от гръцки генезис убити през днешния ден от съветски въздушни удари до Мариупол. Спрете незабавно бомбардирането ", съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в обръщение в обществените мрежи. 

" Още почтени хора убити в Украйна. Най-дълбоки съболезнования на фамилиите на нашите сънародници, които бяха убити. Руската инвазия би трябвало да бъде прекъсната неотложно. Ние би трябвало да се върнем на пътя на дипломацията ", съобщи водачът на СИРИЗА Алексис Ципрас. 

Президентът на Франция също реагира. " Не единствено народът на Украйна скърби през днешния ден поради войната, провокирана от Русия, само че всички хора в Европа. Днес с горест мислим за Гърция, която незаслужено загуби 10 члена на своята общественост, които живееха в украинския град Мариупол, съобщи френският президент Еманюел Макрон. 

Има и шест други жертви измежду гръцката общественост в Украйна, измежду които четири в село Бухас в района на Донецк и двама в Сартана в покрайнините на Мариупол, показва " Катимерини ". 

Министерството на външните работи на Гърция привика през вчерашния ден съветския представител в Атина и съобщи, че нееднозначно  осъжда бомбардирането на цивилни в Сартана, град край Мариупол, което докара до гибелта на двама етнически гърци и раняването на шестима други, измежду които и дете. Генералният секретар на гръцкото външно министерство Темистоклис Демирис стачкува остро по телефона пред съветския дипломат в Атина Андрей Маслов, съобщи министерството.  
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1168  Явор Божанков: България да не потегля с крайни позиции по отношение на глобите Явор Божанков: България да не потегля с крайни позиции по отношение на глобите  Олаф Шолц: Светът навлезе в нова ера с съветската инвазия в Украйна Олаф Шолц: Светът навлезе в нова ера с съветската инвазия в Украйна  БЧК с акция в поддръжка на украинските жители БЧК с акция в поддръжка на украинските граждани
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР