Още четири спътника на системата Галилео“ бяха изведени снощи успешно

...
Още четири спътника на системата Галилео“ бяха изведени снощи успешно
Коментари Харесай

Европейската система „Галилео“ вече има 26 спътника в орбита

Още четири спътника на системата „ Галилео “ бяха изведени нощес сполучливо в орбита от европейския космодрум във Френска Гвиана благодарение на европейската ракета-носител Ariane-5. С мрежата от 26 спътника понастоящем световната сателитна навигационна система на Европейски Съюз ще обезпечава по-прецизен сигнал за необятен набор от скъпи услуги.

„ Галилео “ предлага услуги за позициониране и установяване на времето на към 400 милиона консуматори от декември 2016 година С изведените през вчерашния ден в орбита спътници мрежата на „ Галилео “ се приближава до завършването си през 2020 година, когато системата „ Галилео “ ще доближи своята цялостна оперативна дарба. С рекордната акуратност от 20 cm, която ще бъде реализирана тогава, „ Галилео “ ще бъде най-точната система за сателитна навигация в света.

Понастоящем „ Галилео “ дава три типа услуги за сателитна навигация:
Отворена услуга на „ Галилео “: безвъзмездна услуга за позициониране, навигация и установяване на времето.Услуга на „ Галилео “ за търсене и избавяне: разкриване на мястото на лъчение на сигнали за злополучие от деен маяк.Публично контролирана услуга на „ Галилео “: кодирана услуга, предопределена за приложимост от обществените органи в чувствителни от позиция на сигурността сюжети, да вземем за пример при военни интервенции.
За идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз за интервала 2021—2027 година Комисията неотдавна предложи всички съществуващи и нови галактически действия да се обединят в границите на една единствена „ Космическа стратегия на Европейски Съюз “ на стойност 16 милиарда евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР