Още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер/БиоНтех пристигнаха

...
Още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер/БиоНтех пристигнаха
Коментари Харесай

Пристигнаха нови 18 720 дози от ваксината на Пфайзер/БиоНтех

Още 18 720 дози от имунизацията против COVID-19 на Пфайзер/БиоНтех пристигнаха тази заран на летище София. Това е третата пратка от този производител. Доставката е два пъти по-малка от предстоящите 35 000 дози. От компанията са уверили, че е стартират проект " за доста разширение на индустриалния развой " през второто тримесечие на 2021 година, изясни здравното министерство. Ускорените доставки ще стартират в седмицата от 15 февруари.

Досега страната ни е употребила половината от получените досега ваксини, което значи, че вторите дози за имунизация са обезпечени. Според шефа на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов макар моментното разминаване с планувания график доникъде на годината ваксинирани против ковид ще бъдат към 35% от популацията на страната.

Днес стартира реимунизацията на първите имунизирани в страната. Втората си доза ваксина ще получи и здравният министър Костадин Ангелов.

Очаква се да стартира и втората фаза от имунизационния проект, в която са включени учителите, както и живеещите и работещите в домовете за възрастни хора.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР