Още 17 случая на болни от Хепатит А са регистрирани

...
Още 17 случая на болни от Хепатит А са регистрирани
Коментари Харесай

17 нови случаи на Хепатит А са регистрирани в Ловешка област

Още 17 случая на заболели от Хепатит А са регистрирани в Ловешка област през миналата седмица, оповестяват от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/.

По-рано бе обявено за още 11 болни.

Пет от случаите са в Тетевен - на деца от 4 до 10 години, както и на 59-годишен възрастен. Децата не са посещавали детски и образователни заведения. Общопрактикуващите лекари са известени за предприемане на противоепидемични ограничения. Още пет болни деца им в село Орешене, община Ябланица. Всички учат в локалното ОУ "Васил Левски ". Два от случаите са на деца на 2 и 4 години в село Петревене, община Луковит, които не посещават детско заведение. Други две деца - на 9 и 10 години, при които е открит Хепатит А, са възпитаници в СУ "Кирил и Методий " в Угърчин. По един случай има селата Брестница и Български извор, както и в Ловеч, на 68-годишен пенсионер, чиято диагноза към момента е непотвърдена.

Разпоредени са противоепидемични ограничения в огнищата на общопрактикуващите лекари и шефовете на образователните заведения. От РЗИ оповестяват и за един случай на 57-годишен пациент, диагностициран с Хепатит С, който е настанен във Второ вътрешно поделение на ловешката болница. Има леко завишаване на заболеваемостта от остри респираторни болести, което е обикновено за сезона, допълват от здравната ревизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР