осещенията на някои части от известната цитадела на инките Мачу

...
осещенията на някои части от известната цитадела на инките Мачу
Коментари Харесай

Затвориха Мачу Пикчу за туристи заради ерозия

осещенията на някои елементи от известната крепост на инките Мачу Пикчу са прекратени поради ерозия, която отслабва каменните структури, заяви Агенция Франс Прес, позовавайки са на Министерството на културата на Перу.

Посещенията на Храма на кондора и Храма на Слънцето, както и Интиуатана, изваяна каменна конструкция, свещена за инките, са " краткотрайно затворени за гости ", заяви Марица Роса Кандия, пратеник на министерството в град Куско.

Големият брой гости е причина за утежняване на положението на каменните структури в тези три емблематични елементи на цитаделата, заради което е належащо те да бъдат затворени за поддръжка, сподели Кандия, акцентирайки, че вредите са необратими, и че е належащо това завещание да бъде предпазено.  

Цитаделата - основната туристическа атракция на Перу, посещавана ежедневно от 3800 души, е издигната през 15-и век на 2500 метра надморска височина по заповед на владетеля на инките Пачакутек. 

Смятана за знамение на архитектурата и инженерството, през 1981 година тя е включена в листата за международно завещание на ЮНЕСКО.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР