Осемкратният световен рали шампион Себастиен Ожие излезе начело след първите

...
Осемкратният световен рали шампион Себастиен Ожие излезе начело след първите
Коментари Харесай

Ожие пред Еванс и Танак след първите отсечки на рали Монте Карло

Осемкратният международен рали първенец Себастиен Ожие излезе отпред след първите две прави на именитото рали „ Монте Карло “, с което се дава началото на сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC). Този уикенд Ожие преследва своята 9-та победа в Княжеството, с която още веднъж да излезе еднолично отпред в класацията за най-вече победи в конкуренцията. В момента той дели първото място със своя съотечественик Себастиен Льоб, който не пази триумфа си от преди 12 месеца. 
 Тойота: Ожие е любимец за рали “Монте Карло ” Тойота: Ожие е любимец за рали “Монте Карло ”
Френският водач на Тойота, който за втора поредна година ще кара с лимитирана стратегия в международния шампионат, бе най-бърз и в двата стадия през днешния ден, които се организираха на фарове в планините над Монако. По този метод той си осигуро задатък от тъкмо 6.0 секунд по отношение на своя съотборник в Тойота Елфин Еванс, който бе с втори резултат и в двете прави.

Тройката с пасив от 15.4 секунди затваря завръналият се в М-Спорт международен първенец за 2019 година Ойт Танак, който бе шести след първия стадий, само че се придвижи с три места във втория. В него към този момент някогашният съотборник на Танак и сегашен водач на Хюндай Тиери Нювил имаше проблеми и изхвърча от пътя в средата на правата, само че след доста малко закъснение съумя да се върне на пътя, губейки едвам 9.5 секунди по отношение на Ожие в стадия. Тази неправилност коства на белгиеца една позиция и по този начин той заема четвъртото място преди петъчните прави.

Топ 5 добавя международният първенец за 2022 година Кале Рованпера от Тойота, който позволи сходна неточност с тази на Нювил в хода на втората права, само че и той като белгиеца ограничи загубите до под 10 секунди по отношение на Ожие. В края на първия ден пасивът на Рованпера по отношение на водача е 17.1 секунди, до момента в който на 1.6 пред финландеца е и белгийският водач на Хюндай.

Утре рали „ Монте Карло “ продължава с нови шест стадия с обща дължина от 105.34 километра, които ще бъдат разграничени от единствено една зона за промяна на гуми в обедните часове. Първата права в границите на петъчния ден започва в 10:09 часа българско време, а последната ще бъде в 17:39 часа.

Снимки: twitter.com/TGR_WRC
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР