Осемкратният рали шампион на България Димитър Илиев, който доскоро беше

...
Осемкратният рали шампион на България Димитър Илиев, който доскоро беше
Коментари Харесай

Молих се на АПИ да измият мантинелите и да изправят пътни знаци. И досега това не е направено

Осемкратният рали първенец на България Димитър Илиев, който до неотдавна беше част от Агенцията за сигурност по пътищата, разказа възмутителна картина на безхаберие и отвод от осъществяване на обикновени решения за възстановяване на сигурността на водачите.

Илиев разяснява, че е бил заставен да се моли на служители в АПИ да вземат ограничения за справяне с явни проблеми по най-опасните прави. Шест месеца по-късно нищо от това не е свършено.

" Най-знаково беше отношението на Агенция " Пътна инфраструктура ". Тя е притежател на множеството от републиканските пътища в България. Там се корени казусът. Те би трябвало да вземат решение инфраструктурните проблеми. Почти на всяка среща - а те са над 40 срещи - те ми изясняват по какъв начин не може да се направи нещо и нямат запас за обикновени неща. От ден първи ги апелирам да измием мантинелите поради светлоотразителите, по които водачите се ориентират къде да карат в тъмната част на денонощието. До ден сегашен не са измити.

Моля се да надигнем знаци. До ден сегашен не са изправени. Това е чиста загуба на време ", сподели той в изявление за " Нова нюз ".

Илиев твърди, че блокадата на АПИ се е усилила още повече, откакто Слави Трифонов разгласи, че приключва присъединяване на Има Такъв Народ в обединението.

" Тази опозиция стана още по-силна. Усещайки, че се разклаща стабилността на държавното управление, към този момент напълно нямаше смисъл да заставам в организацията. Това е опозиция на всички равнища и е всеобщ проблем. Повечето сътрудници от Политическа партия споделят за такива спънки ", сподели Димитър Илиев.

Той призна, че е напуснал Държавната организация за сигурност по пътищата, тъй като е усещал съществено психическо претоварване на фона на растящия брой на жертвите от тежки произшествия.

" Аз знам, че някои от жертвите можеше да бъдат избавени в действителност с малко старания. Как съумяват в другите страни да вземат решение проблемите на момента, а ние ги точим с години? За обикновени неща - да сложим някъде маркировка, да отрежем храстите някъде, да надигнем знак, да сложим мантинела - отнемаше месеци. Някои от нещата даже не се свършиха. Вие даже не можете да си визиите съпротивата. Това са хора, които повече от 10 години работят в такива позиции, основали са си някаква златна среда, не желаят да им се разрушава статуквото, в което работят ", разяснява той.

Илиев даде добра оценка за взаимната работа с " Пътна полиция " на Министерство на вътрешните работи, само че уточни, че изцяло институциите не одобряват отговорността за сигурността на пътя като своя съществена грижа. Концепциите и тактиките, които сътрудниците му в държавната организация са изработили, си остават на хартия.

Той предизвести, че корупцията в бранша на пътната сигурност " безусловно убива " и даде образец за дългогодишния отвод от справяне с казуса.

" Колко години се строи Автомагистрала " Хемус ", до каква степен е издигната и по какъв начин бяха раздадени последните пари за нея? Без проект, без планове, изтеглени в чували и изгубени по-късно... Безхаберие и всеобщо изграждане на пътища с некачествено строителство - те още не са издигнати, а към този момент започваме да ги ремонтираме и отстраняваме проблемите ", сподели той.

Димитър Илиев разяснява, че сътрудниците му от Политическа партия са " хора със страховит морал и ценностна система ", само че когато Кирил Петков го е помолил да остане и да се бори, автомобилният играч е решил, че " има най-малко 100 други метода да си изгубвам времето ".

" Най-голямото ми терзание беше, че се трансформирам в един от тези хора.

Не може да имаме проблем, да желаеме да го решим, а да ти се докарат още 10 довода за какво не може да се откри решението.

Това е организация от хора, които не желаят да им се промени метода на работа. Много се колебая в миналото още веднъж да работя в държавна администрация ", сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР