Осемкратният олимпийски шампион е загубил милиони долари, след като част

...
Осемкратният олимпийски шампион е загубил милиони долари, след като част
Коментари Харесай

Милиони долари изчезнаха от сметката на Юсейн Болт

Осемкратният олимпийски първенец е изгубил милиони долари, откакто част от персоналните му финанси са изчезнали от капиталовите му сметки, оповестява английският вестник " Гардиън ".

Мениджърът на ямайския лекоатлет Нъгент Уокър съобщи, че Отделът за финансови следствия и Комисията за финансови услуги на Ямайка са почнали следствие по въпроса.

За първи път Болт схваща за несъотвествия в личните си сметки в сряда. Те са били ръководени от капиталовата компания Stocks and Securities Limited (SSL), която дава отговор за финансите на олимпийския първенец от повече от десетилетие.

" Предприети са всички съответни стъпки, с цел да се разнищи този проблем ", показва Уокър пред в. " Gleaner ".

Според вестника чиновник на SSL е бил забъркан в необятно публикувана машинация в компанията и може да е има роля в изгубването на парите на спортиста.

Юсейн Болт е считан за един от най-великите лекоатлети на всички времена и към момента държи международните редкорди за тичане на 100 м и 200 м спринт. 36-годишният лекоатлет се отдръпна от спорта през 2017 година, а две по-късни по-късно стартира да развива бизнес начинанията си, които включват компанията за бръснене Champion Shave, компанията за електрически скутери Bolt Mobility и веригата заведения за хранене Tracks & Records.

В момента Болт прави редица благотворителни актовности и има подписани контракти със спонсори. Най-голямата му договорка е с компанията за спортно облекло Puma, която му заплаща повече от 10 млн. $ годишно.

Само през 2016 година той е спечелил 33 млн. $ от спонсорство, парични награди и възнаграждения за участия, което елементарно го трансформира в най-високодоходния лекоатлет в света. Нетното му положение е в размер на към 90 млн. $.

.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР