Осемгодишното сирийско момиче, което привлече вниманието на света със съобщенията

...
Осемгодишното сирийско момиче, което привлече вниманието на света със съобщенията
Коментари Харесай

Сирийско момиче и Доналд Тръмп са сред най-влиятелните хора в интернет според "Тайм"

Осемгодишното сирийско момиче, което притегли вниманието на света със известията си в " Туитър " от обсадения сирийски град Алепо, е в листата на американското сп. " Тайм " на най-влиятелните персони в интернет, заяви " Ройтерс ".

В тазгодишния лист са включени и писателката Дж. К. Роулинг, основала поредицата за Хари Потър, поп певицата Риана, американската риалити звезда Ким Кардашиян и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп. " Тайм " изготвя листата, базирайки се на хората с световно въздействие в международните мрежи и тези, които " вършат новините ".

Сирийското момиче Бана Алабед публикуваше в " Туитър " благодарение на майка си фотоси и видеозаписи за живота по време на обсадата на Алепо.

" Не мога да изляза на открито поради бомбардировките. Моля, спрете да бомбардирате ", гласеше първото ѝ известие в микроблог мрежата на 24 септември 2016 година, когато Бана Алабед е на 7 години. От тогава до момента тя е последвана от 365 хиляди души. Миналия декември Бана и семейство ѝ бяха евакуирани от следената от бунтовниците източна част на Алепо към Турция и бяха признати от президента Реджеп Ердоган в двореца в Анкара.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР