Осем работни групи в сферата на туризма започват през тази

...
Осем работни групи в сферата на туризма започват през тази
Коментари Харесай

Илин Димитров: Новият Закон за туризма ще даде основи за устойчиво развитие за години напред

Осем работни групи в областта на туризма стартират през тази седмица работа по новия Закон за туризма . Над 300 души – представители на компании, неправителствени организации и специалисти са показали интерес да вземат участие в правенето на новите текстове.
Работните групи са от хотелиери, ресторантьори, туроператори, планински водачи и екскурзоводи, ръководство на собствеността, обучение в туризма, кадрова политика, маркетинг и реклама.

Подготвя се и обединяването на браншовите организации в туризма в една или четири на брой национално показани организации на бизнеса, които ще съставляват туристическите субекти пред страната, само че ще се занимават и с рекламирането на районите. 

В момента има по няколко организации, които съставляват да вземем за пример  хотелиерите, туроператорите или екскурзоводите . По отношение на рекламата основаните Организации за ръководство на туристическите региони, известни като ОУТР, не са работещо решение, споделя ръководителят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров.

Туристическият бизнес не е еднороден, доста участници има в него и концепцията е да се направи единна браншова организация, в която да членува всеки, занимаващ се с туризъм , уточни Илин Димитров пред БНР. Така съгласно него ще се освободи финансов запас и ще стартира дейна реклама на районите .

Димитров добави, че сходна единна организация би изсветлила бизнеса от вътрешната страна, би съдействала за правила, които се съблюдават от вътрешната страна и ще улесни и така наречен туристическа полиция.

" Обединявайки бизнеса в даден район и заобикаляйки 211-те организации, които имаме , ние ще имаме бизнес, с който можем да беседваме умерено. Липсата на организация си пролича, когато започнаха да прииждат украинските бежанци и се оказа, че няма на кого да се обадим. "

Според Илин Димитров би трябвало да се заложи и мандатност .

" Трябва да се сменя постоянно кръвта, тъй като по този начин идват и нови хрумвания. "

Амбицията е новият Закон за туризма да даде основи за стабилно развиване за години напред , разясни Илин Димитров. По думите му за първи път от доста години браншът гледа в една посока
Повече по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР