Осем нови коледни базара ще има тази година в София,

...
Осем нови коледни базара ще има тази година в София,
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Осем нови коледни базара ще има тази година в София, общо ще са 11

Осем нови коледни базара ще има тази година в София, а леденият парк ще бъде открит на първи декември, заяви ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, който на конференция, дружно с шефове на общински пазари, показа програмата и визията за коледните базари в София. По думите му базарите ще бъдат и средища за културни събития.

Леденият парк е построен по модел на известната ледена пързалка пред постройката на общината във Виена, изясни Георгиев. Ледената пързалка ще бъде най-голямата на Балканите, като съвсем цялата повърхност на Княжеската градина ще се трансформира в голям мразовит парк, добави той.

Безплатно децата в София ще могат да употребяват пързалката от първи януари до края на сезона, в часовете сред 9:00 до 11:00 ч., заяви Георгиев. Той добави, че децата ще могат да употребяват услугите и на треньори.

Декември е месец на вярата и вярата в положителното, време, в което всички чакаме едно ново начало, сподели заместник-председателят на СОС Николай Стойнев. По думите му за първи път в столицата по този начин всеобщо стартира организирането на коледни базари.

Светлините на коледната елха ще бъдат запалени на първи декември, като тази година тя ще бъде пред Народния спектакъл, разгласи Биляна Генова – шеф на дирекция " Култура " в Столична община. Тя добави, че тази година коледните базари в столицата ще бъдат общо 11.

„ Sofia Christmas Fest “ ще се организира от 18 ноември до 25 декември в Южния парк. Коледен парк ще се осъществя от 4 до 30 декември и ще бъде на площад Славейков. Коледният базар „ Съборна “ ще се организира на едноименната улица от първи декември до осми януари.

Базари ще има и в „ Нови Искър “ (от 20 до 21 декември), „ Герена “ (от 20 до 23 декември) и „ Северен парк “ (от 20 до 31 декември). В парк „ Възраждане “ също ще има коледен базар, като той ще се организира от девети декември до втори януари. „ Моята Еко Коледа “ ще е на 17 декември.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР