Осем наказателни постановления за нарушения на екологичното законодателство издаде директорът

...
Осем наказателни постановления за нарушения на екологичното законодателство издаде директорът
Коментари Харесай

РИОСВ се отчете със 123 проверки през ноември

Осем наказателни постановления за нарушавания на екологичното законодателство издаде шефът на РИОСВ-Пазарджик през месец ноември. С тях на нарушителите са наложени наказания и санкции в общ размер 27 800 лв.. През ноември са осъществени 123 инспекции на 90 обекта от следената територия. В рамките на осъществения надзор са дадени 38 наставления за премахване на установени нередности

Най-голямата имуществена глоба в размер на 10 000 лева е наложена на дружество за рандеман на първични материали за стъкларската индустрия в гр. Стрелча, за заустване на отпадъчни води без позволение. За същото нарушаване, на притежателя на баластриера в с. Свобода, общ. Стрелча е наложена имуществена глоба от 2000 лева по Закона за водите. Пет от наказателните постановления са издадени за нарушавания на Закона на ръководство на отпадъците. За нерегламентирано предпазване на боклуци са наложени санкции на две физически лица от с. Говедаре, на всяко по 1 400 лв.. За несъблюдение на изискване от позволение, на шефа на площадка за отнасяне на боклуци във Велинград е наложена имуществена глоба от 7 000 лв.. За неводена отчетност, санция от 2 000 лева е наложена на шефа на площадка за отнасяне на боклуци в с. Говедаре, общ. Пазарджик, а за неводене на отчетни книги, със същата сума - 2 000 лева е глобен шефа на площадка за отнасяне на боклуци в гр. Панагюрище. За неизпълно наставление, да не позволява изпускане на неорганизирани прахови излъчвания в атмосферния въздух, на шефа на оризарна в с. Ковачево, общ. Септември е наложена „ имуществена глоба ” от 2 000 лева по Закона за запазване на околната среда.

Община Сърница е възстановила качествата на нечисти терени наоколо до остарялото хранилище за битови боклуци. Почистени са нерегламентирани замърсявания на речни корита и прилежащи територии в община Пазарджик, нечисти терени край общински път в землището на гр. Ракитово и край река Еленка във Велинград.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР