Осем души са задържани по подозрение, че са участвали в

...
Осем души са задържани по подозрение, че са участвали в
Коментари Харесай

Пътят на бомбата, взривила Кримския мост: Осем души са задържани

Осем души са арестувани по съмнение, че са взели участие в организацията на гърмежа на Кримския мост. Това заяви Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ), представена от „ Ройтерс ”.
Петима от задържаните са руснаци,
а останалите трима – жители на Украйна и Армения.

Идентифицирани са общо дванадесет участници в атентата.

ФСБ съобщи още, че детонацията е проведена от украинското военно разузнаване и неговия шеф Кирил Буданов. Взривното устройство е преместено от Украйна в Русия, като е минало през България, Грузия и Армения, оповестяват от съветската работа.
Бомбата, взривила Кримския мост
е била изпратена от Украйна в България през август. Това твърди съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) съгласно информация на ТАСС.

Бомбата е замаскирана в ролки от строително полиетиленово фолио върху 22 палета с общо тегло 22,77 тона и е изпратена от пристанище Одеса до Русе в България при започване на август по контракт № 02/08/2022 сред “Транслогистик УА ” ООД (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе), а оттова по море до грузинското пристанище Поти.

“В организирането на транспорта на товара от България до пристанище Поти (Грузия) и по-късно до Армения са взели участие украинските жители Михаил Владимирович Цюркало, роден през 1975 година, Денис Олегович Ковач, роден през 1979 година, Роман Иванович Соломко, роден през 1971 година, грузинският жител Сандро Иносаридзе, брокер на име “Леван ”, и арменският жител Артур Терчанян, роден през 1985 година, “, се споделя в отчета.

След това товарът е обмитен в Армения (Ереван), където са сменени документите и е заменен изпращачът на товара.

Камионът се връща в Грузия и оттова, след митническо оформяне по разпоредбите на Евразийския съюз, влиза в Русия.
Бомбата е разтоварена
в склад покрай Армавир и са издадени нови документи, като адресат става фиктивна компания в Крим. Това става на 7 октомври “със съдействието на Р. Соломко, жителя на Украйна Владимир Василиевич Злоб, роден през 1987 година, и още петима разпознати съветски жители ”.

Същия ден палетите са натоварени в камиона на към този момент известния Махир Юсубов, “който отпътува за Симферопол, а на 8 октомври 2022 година в 06:03 ч., до момента в който пътува по Кримския мост, е осъществено взривяване ”.

Контролът върху придвижването на товара по целия маршрут и контактите с участниците в незаконната скица на транспорта се осъществявал от чиновник на Службата за държавна сигурност на Украйна, който се представял като “Иван Иванович ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР