Осем банки, които преди време бяха изключени от участието в

...
Осем банки, които преди време бяха изключени от участието в
Коментари Харесай

ЕК вдига забраната на 8 големи банки да участват в новата облигационна програма на съюза



Осем банки, които преди време бяха изключени от присъединяване в новата облигационна стратегия на Европейски Съюз, целяща да набере средства за Фонда за възобновяване от Covid-19 на Европейската комисия на стойност 800 милиарда евро, ще имат право да вземат участие в бъдещето издадени на взаимни еврооблигации, разгласи в петък Комисията, представен от Ройтерс.

Европейска комисия не уточни банките, на които е възстановила правото за присъединяване, само че източник от Комисията съобщи, че Nomura, UniCredit, Credit Agricole, JPMorgan, Citigroup, Barclays, Bank of America и Deutsche Bank могат да вземат участие в идната синдикирана продажба на европейски дълг. Източникът също по този начин означи, че възобновените банки са включени в настояването за подаване на предложения, показано в петък, което е предходник на идващото синдикиране на облигации за европейския оздравителен фонд.

Европейската комисия към момента преценя останалите две банки, на които е неразрешено да взе участие в продажбите на новите еврооблигации. Двете банки - Natixis и NatWest отхвърлиха коментар, оповестява Ройтерс..

посредством първата продажба на общи облигации, подкрепящи фонд за възобновяване, което би трябвало да трансформира Европейска комисия водещ европейски емитент на задължения.

.

Изключването им беше обвързвано с минали нарушавания на антитръстовите правила, като Европейски Съюз съобщи, че желае да види доказателства, че съответните банки са подхванал коригиращи дейности, преди да им разреши да вземат участие.

" Осемте банки са дали информация, която разрешава на Комисията да заключи, че по-нататъшното им изключване от присъединяване в синдикирани транзакции при издаването на облигации на Европейски Съюз не е целесъобразно “, се показва в имел на Европейска комисия.

Източници, осведомени със обстановката, споделиха пред Ройтерс по-рано тази седмица, че скоро Европейската комисия може да даде зелена светлина на неразрешените банки да се върнат след предприемане на ограничения за облекчение на опасенията на Европейски Съюз.

Комисията приключи сполучлива набирането на една четвърт от към 80-те милиарда евро дълготрайни излъчвания облигации, планувани за 2021 година, посредством синдикирания заем във вторник, като до края на юли се чакат още две такива интервенции на дълговия пазар.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР