Осъждаме категорично руската агресия в Украйна, заяви президентът Румен Радев

...
Осъждаме категорично руската агресия в Украйна, заяви президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Радев от Чехия: Осъждаме категорично руската агресия в Украйна

Осъждаме изрично съветската експанзия в Украйна, съобщи президентът Румен Радев откакто организира среща на " четири очи " с чешкия си сътрудник Милош Земан, която се състоя в Пражкия палат Храдчани, предава Българска телеграфна агенция.

Радев сподели, че войната разрушава наложеният интернационален ред, както и създаваната с десетилетия архитектура за сигурност в Европа. Тази експанзия изисква обединен отговор в границите на НАТО и Европейски Съюз, изисква дълбока и решителна промяна на Алианса, нова стратегическа идея с фокус източния фланг, сподели Радев.

Президентът добави, че нашите страни са мощно ангажирани с построяването на своя защитителен потенциал и на срещата двамата с президента на Чехия са разискали по какъв начин това може да стане по-добре.

Държавният глава изрази страдание, че войната сложи пред нашите страни редица провокации и изключително пред чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Призивите за прекратяването на сраженията и насърчаването на договарянията отстъпват пред войнствената изразителност, а това значи дълга война с тежки последствия, означи българският държавен глава.

И България и Чехия са съпричастни с украинския народ, ангажирани сме с оказването на филантропична помощ. Но би трябвало да се ангажираме повече с енергийната самостоятелност на нашите страни, уточни Радев. Според него глобите против Русия би трябвало да бъдат ефикасни, само че не би трябвало да позволяваме да постановат вреди върху нашите стопански и обществени системи, добави Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР