Осъденият на 20 години затвор за трафик на тонове кокаин

...
Осъденият на 20 години затвор за трафик на тонове кокаин
Коментари Харесай

Скандална версия: Лозан Панов спасява Брендо от затвора срещу 1 милион евро

Осъденият на 20 години затвор за трафик на тонове кокаин в Южна Америка към Европа мафиот Евелин Банев - Брендо е откупил свободата си за още няколко години против 1 милион евро. Слухът, че Брендо е броил впечатляващата сума на мастит български арбитър, се носи от няколко месеца в ъндърграунда, а мълвата за платения рушвет е достигнала и до източници на " Уикенд " от правосъдната система, които описват за проекта на боса. Само преди няколко дни Евелин Банев бе полят със леден душ от Касационния съд в Рим, който отхвърли обжалването муъ против присъда от 20 години затвор, постановена предходната пролет от Апелатиявния съд в Милано. Брендо бе наказан в интервала 2009 - 2011 година.

Според съдиите на Апенините Брендо е бил босът на интернационална незаконна организация, която е внасяла големи количества дрога в Италия и Франция посредством ветроходни яхти и посредством " мулета-гълтачи ". Показания против Евелин Банев в Италия дадоха съдружникът му в трафика на дрога - мафиотският необут от гангстерския клан Ндрангета Антонио Мелато, както и благоевградчанинът Радослав Атанасов - Радето, които също са подсъдими по делото " Кокаинови крале ".

И Радето, и Антонио Мелато нарушиха закона на моертата и свиедтелстваха, че Брендо е финансирал и провел каналите за импорт на кокаин към Европа от Венецуела, Перу и Колумбия.

Италианският мафиот Антонио Мелато хвърли цялата виновност на българския си сътрудник. Според показанията на 61-годишния разбойник Брендо е провел и финансирал покупката на яхти посредством Тинко Гарев и Матей Боев. Според правосъдните управляващи в Италия Антонио е пропял против Брендо, с цел да избави сина си Александро от пандиза.

Макар присъдата на Евелин Банев от 20 години затвор в Италия да е дефинитивна, той може да не се озове скоро в пандиза в Рим, където прекара 7 месеца при задържането си в България през 2011 година. Източници настояват, че още преди 2 месеца тогавашния герой от Топловград е взел ограничения да не бъде екстрадиран още веднъж в Италия.

" Върви интензивен слух, че Евелин Банев е платил 1 милион евро посредством прочут столичен юрист на значим фактор от Върховния касационен съд, управляван от Лозан Панов. Парите към този момент са усвоени и против магистратите от българския Върховен съд съзнателно ще бавят делото за пране на 21 милиона лв., което се води от няколко години против Брендо ", безапелационен е информаторът на " Уикенд ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР