Орките, познати ни от книгите на книгите на Дж. Р.

...
Орките, познати ни от книгите на книгите на Дж. Р.
Коментари Харесай

Орк от „Властелинът на пръстените“ е вдъхновен от Уайнстийн

Орките, познати ни от книгите на книгите на Дж. Р. Р. Толкин, са най-злите същества в неговата галактика. Някога те са били елфи, само че са отвлечени от първия тъмен държател на Арда – Моргот, който ги тормози, до момента в който не ги пречупи. Орките са грозни и пропити със завист, дребни, кривокраки, прегърбени и острозъби. Те живеят за това да убиват и разрушават. За задачата носят ятагани и брадви, с които покосяват жертвите си. Те са рожба на мрака, по тази причина живеят единствено в него и не понасят слънчевата светлина. Много от тях за обезобразени, само че един от тях в действителност има парченце човешки облик…
    View this post on Instagram           
Публикация, споделена от Cosplayers United (@_cosplayersunited)

 

Сред орките има и подобен, който е основан по сходство на Харви Уайнстийн, който бе упрекнат в полов тормоз и обезчестяване, само че продължава да пледира почтен. Именно Уайнстийн продуцира филмовата поредност „ Властелинът на пръстените “.

Оркът с лице като на Уайнстийн е основан в символ на възмездие от режисьора Питър Джаксън, защото продуцентът затруднявал работата по продукцията. Това разкри Илайджа Уд, изиграл героя на Фродо в подкаст, отдаден на властелина.

„ Това е смешно -  наскоро говорихме за него, тъй като Дом Монаган и Бил Бойд (изиграли хобитите Мери и Пипин, бел.ред.) разговаряха с Шон Астин (пресъздал Сам) за първия си спомен от идването в Нова Зеландия. Шон описа, че е видял маските на орките. Една от тях - и аз си припомням ясно - беше проектирана да наподобява на Харви Уайнстийн като метод да му кажем „ Майната ти " споделя Уд.   " Мисля, че в този момент можем да приказваме за това - индивидът е в пандиза. Майната му! “

Новината бързо набра известност в обществените мрежи и почитателите започнаха да допускат кой в действителност е оркът, въодушевен от Уайнстийн. Повечето киномани считат, че става дума за Готмог, който води армията на Саурон в последния филм, „ Завръщането на краля “.

 
    View this post on Instagram           
Публикация, споделена от James Denham (@infernalnightmare10)

 

Режисьорът решил, че това е сладко възмездие за всички неразбории, които Уайнстийн е основал. Причината – когато Джаксън отишъл в компанията на Уайнстийн - „ Мирамакс “, с цел да показа концепцията си за снимане на трилогията, изискал да два кино лентата. Уайнстийн даже не подозирал в какъв шлагер ще се трансформира и упорствал цялата история да се събере единствено в един филм. Споровете били непрестанни – Уайнстийн заплашвал Джаксън, че ще го смени с различен режисьор, а Джаксън се молел да му разрешат да работи с различен продуцент. В последна сметка двамата се договорили за два кино лентата, само че със мощно стеснен бюджет. Затова Джаксън съзнателно направил по този начин, че сюжетът да стигне до конкурентните кино студиа и това да притисне Уайнстийн.

Накрая Джаксън се оказва изцяло прав – трилогията носи доходи от близо 3 милиарда $ и продължава да е измежду най-популярните франчайзи в света, след тези на „ Хари Потър “, „ Star Wars ” и вселената от комиксите на „ Марвел “.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР