Орхидеите имат незаслужена репутация, че са трудни за поддържане, но

...
Орхидеите имат незаслужена репутация, че са трудни за поддържане, но
Коментари Харесай

Ето как да вдъхнем нов живот на спаружената орхидея

Орхидеите имат незаслужена известност, че са сложни за поддържане, само че това надалеч не е по този начин за всички типове. Всъщност, в случай че научите малко повече за растението, е доста елементарно да ги поддържате здрави. И даже да ви се коства, че орхидеята е изсъхнала или умряла, тя може да бъде съживена неведнъж.

Различните орхидеи имат доста разнообразни потребности според от тяхната необятна морфология. Епифитите порастват върху други растения, без да получават храна. Тези растения порастват да вземем за пример върху кората на дърветата, имат въздушни корени и са създали различни способи за приемане на вода и хранителни субстанции. Ако желаете да научите по какъв начин да съживите мъртва орхидея, присъединете се към нас в тази публикация.

Защо орхидеите се утежняват?

Тези растения могат да бъдат наранени от разнообразни проблеми, като изсушаване заради липса на вода или прекалено много слънчева светлина, наводнение заради постоянно и щедро поливане, привършване на листата или страдащи от разнообразни вредители или заболявания.

Как да съживим изсушена орхидея?

Орхидеята е растение от тропически генезис, което изисква много висока мокрота на околната среда. В умерения климат орхидеята нормално изисква седмично поливане, което поддържа несъмнено равнище на влага в субстрата сред тях, увеличавайки честотата през топлите месеци. Когато това не се случи, орхидеята стартира да изсъхва. Ако желаете да възстановите мъртва орхидея, изпълнете следните стъпки:
 9 неща, които може да извършите за целогодишен разцвет на орхидеята 9 неща, които може да извършите за целогодишен разцвет на орхидеята
Започнете със крепко цъфтящо растение. Орхидеята фаленопсис е най-широко публикуваната и най-лесната за развъждане. Това е сходно н...

Как да съживим сухи корени на орхидея?

И в случай че към момента се съмнявате в корените на фаленопсиса, направете следното: използвайте влажен мъх от сфагнум, с цел да осигурите нужната влага, както и пластмасова торбичка, с цел да създадете парников резултат, който ви подхожда най -добре. За да извършите това, извадете орхидеята от саксията и почистете корените й.

Използвайте добре дезинфекциран секатор, с цел да премахнете сухи, тъмни или по този начин наречени „ удължени “ корени.

Пригответе съд с топла вода и прибавете към него особено средство за вкореняване на орхидеи, след което накиснете растението за час.

Поставете мъха сфагнум, пропит с вода (в ъгъла на торбата) в транспарантна пластмасова торба, която е по -голяма от орхидеята.
 Вижте какво ще станете с орхидеята ви, в случай че я полеете с кафе! Вижте какво ще станете с орхидеята ви, в случай че я полеете с кафе!
Попаднахме на този чудноват трик и първоначално не вярвахме, че ще се получи, само че о, знамение, орхидеите, които от дълго време не го бяха правили, се...

След час извадете растението от водата и леко напръскайте кореновата зона с фунгицид.

Поставете растението в торба, като се уверите, че корените са в ъгъла против мъха сфагнум.

Затворете торбата изцяло, като внимавате да не смачкате растението.

Съхранявайте чантата на закрито, където е топло и добре осветено, само че не на цялостно слънце.

След такава реанимация растението ще има нови корени с към 2-3 сантиметра (обикновено след няколко седмици). След това можете да го трансплантирате. Много е значимо да наблюдавате растежа му през това време, само че без да отваряте опаковката.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР