Орхан Памук бил на път да завърши новата си книга,

...
Орхан Памук бил на път да завърши новата си книга,
Коментари Харесай

Орхан Памук пише роман за епидемия

Орхан Памук бил на път да приключи новата си книга, отдадена на пандемия от предишния век, когато коронавирусът плъзна по света. През последните няколко години турският публицист работи над романа „ Чумни нощи “ ( Veba Geceleri), който споделя за чумата от началото на XX век.

" Работя старателно, за  да довърша " Чумни нощи " –  исторически разказ, който се развива през 1901 година по време на третата пандемия от чума. Започнах да пиша този разказ преди четири години. Изведнъж по улиците започнаха да се случват всички чумни истории, за които съм чел и писал. Това ме забави за известно време. Но в този момент още веднъж съм стимулиран да завърша книгата “, споделя създателят пред „ Ню Йорк Таймс “ преди седмици.

В друго свое изявление Нобеловият лауреат разкрива елементи за идния разказ – че сюжетът се разиграва на фиктивен от него остров в триъгълника Крит – Кипър – Родос, ръководен по това време от Османската империя. Именно в тази област се разпространявала чума, донесена от Индия и Китай.

споделя още, че през последните години изявява предпочитание освен да написа, само че и да основава илюстрации към книгите си. Така се ражда и романът му „ Музей на невиността “ от 2008 година Книгата има сюжет, само че е и азбучник за музей, цялостен с изображения. Писателят възнамерява да направи рисунки и за новата си книга, а концепциите за тях той черпи от медицински текстове и фотоси, които открива през последните три години по време на изследването за „ Чумни нощи “. „ Опитвам да илюстрирам по доверчив метод света, който изобретявам ", добавя още той.

Писателят добива международна известност още през 90-те години на предишния век и става най-продаваният създател в Турция. Сред най-известните му романи са „ Сняг “,, „ Нов живот “, „ Черна книга “,.  Той е и първият турски публицист, на който е присъдена Нобелова премия за литература.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР