Оргазмът е невровегетативната реакция, произведена от тялото поради стимулите, създадени

...
Оргазмът е невровегетативната реакция, произведена от тялото поради стимулите, създадени
Коментари Харесай

Ето разликите между мъжкия и женския оргазъм

Оргазмът е невровегетативната реакция, създадена от тялото заради тласъците, основани по време на етапа на възбуждане.
Когато напрежението в тазовите и гениталните мускули се усили оптимално от количеството кръв, насъбрана в тях, те изпращат известия до медулата. Следователно оргазмът е рефлексната реакция, провокирана от тези известия, и тази реакция на нервната система предизвиква контракции в обвивката на мускулите.
По този метод оргазмът е тип избухлив разряд на нервно-мускулно напрежение, съпроводен от чувство за интензивно наслаждение. Това чувство за наслаждение е способно да промени физическото положение и да провокира неповторимо психическо чувство.
Физиологията на женския оргазъм е по-сложна от мъжкия, въпреки дамите да се радват на по-малко количество оргазми от господата. Статистиката сочи 61,6% спрямо 85,5%.

Физиология на женския оргазъм
Женският оргазъм е цикъл от 4 етапи, който стартира с възбуденост и приключва с разрешаване след оргазъм. По време на женския оргазъм се случват доста и доста разнообразни психически, неврологични, физиологични, съдови и хормонални промени. Този физиологичен отговор може да включва:
• Уголемяване на матката
• Вагинално смазване
• Разширяване и увеличаване на вулвата
• Повишено кръвоснабдяване на гениталните органи
• Клиторна ерекция
• Периодични контракции в гениталните мускули
• Сексуално зачервяване или розово оцветяване на лицето и гърдите
• Повишен предел на болежка в някои елементи на тялото
Освен това женският оргазъм протича в 4 много разнообразни етапи. Този цикъл може да продължи приблизително към 15 минути с доста самостоятелни вариации.

Фаза 1 на женския оргазъм: Възбуда
Тя има променлива дълготрайност, от единствено няколко минути до няколко часа след началото на еротичната стимулация. Физически вагината стартира да се смазва. Жената изпитва разширение на влагалището, отичане на огромните и дребните устни, клитора и гърдите. Освен това сърдечният й темп се форсира, покачва кръвното налягане и дишането.

Фаза 2 на женския оргазъм: плато
Тук етапа на възбуденост се ускорява. Вагиналните устни се уплътняват и леко трансформират цвета си. Също по този начин вагиналните стени се пълнят с кръв, а вагиналният отвор се усилва по мярка.
Клиторът също се усилва по мярка, тъй като се цялостни с кръв, а сърдечният и дихателният темп не престават да се форсират.

Фаза 3: оргазъм
Това е кулминационната точка на цикъла. Това е най-краткият стадий, защото продължава единствено няколко секунди. По време на този стадий дамата изпитва серия от неволни мускулни контракции във влагалището, матката и ректума, които са доста приятни.

Фаза 4 на женския оргазъм: разпределяне
Последната фаза се характеризира с връщане в положение на покой. Може да продължи от 5 до 60 минути.
Някои дами могат да реагират на спомагателна стимулация след оргазъм, за разлика от мъжете. Освен това е значимо да се има поради, че дамите имат доста по-дълга фаза на разрешаване от господата, тъй че мнозина усещат потребността да продължат да вършат секс. Също по този начин е значимо да запомните, че всяка жена изпитва разнообразни чувства, активност и дълготрайност на своя оргазъм, защото това е инстикт с предел, който може да бъде повлиян от разнообразни фактори.

Физиология на мъжкия оргазъм
Повечето хора считат, че мъжките оргазми се случват, когато мъжът еякулира. Това нормално е по този начин, само че не е наложително. В реалност еякулацията може да настъпи след кулминационната точка и даже да не се случи. Мъжът може да има оргазъм и да няма сперма. Въпреки че имат едни и същи стадии (възбуда, плато, оргазъм и отпускане), мъжете постоянно минават през цикъла доста по-бързо от дамите. Фазите на мъжкия оргазъм се характеризират с:
• Възбуда : пенисът се изправя, скротумът и тестисите се усилват по мярка.
• Плато : По време на тази фаза има секреция на жлезите на Каупър, стесняване на простатната жлеза и стесняване в крайните везикули.
• Оргазъм : Обикновено е, когато мъжът еякулира. Уретрата, пенисът и ректалният сфинктер също се свиват.
• Отпускане : То е доста по-кратко, в сравнение с при дамите, само че също връща мъжа към обикновено физиологично положение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР