Организмът трябва да се подсилва! Отпадналост – веднага почваме с

...
Организмът трябва да се подсилва! Отпадналост – веднага почваме с
Коментари Харесай

10-те най-успешни песни за перфектната депресия

Организмът би трябвало да се укрепва! Отпадналост – незабавно почваме с витамините. Косопад – сграбчваме три шампоана и два балсама. Депресия – избираме подобаваща музика. Какво е една качествена меланхолия, в случай че няма припев, на който да ти потекат сълзите? Както при косопада, по този начин и при положителната меланхолия е значимо да правим „ подсилващите “ дейности уединено.

Пием чаша вино, пускаме катализатора (песента) и се надяваме причинителят на депресията да можеше да ни види отнякъде. Това няма по какъв начин да се случи, естествено, тъй като добре сме заключили вратата и даже не сме загатнали, че имаме намерение да се приберем у дома и да изпаднем в тежко положение.

Нищо, на следващия ден ще се похвалим на причинителя, да забележим ще му стане ли погрешно. Не пробвайте да се депресирате с кино музика. Сълзите отново потичат, само че остава дразнещото възприятие, че преди вас режисьорът е изхабил хубавата ария за драмата на хиляди умиращи хора. А на този декор вашата меланхолия бледнее. Разваля се персоналното прекарване. Представете си, че страдате по несподелената обич у дома и внезапно ви се постанова да се замислите за избавителна лодка.

Изводът – „ My Heart Will Go On “ на Celine Dion не става за сходни положения, в случай че не сте в меланхолия, тъй като живеете в свят изпълнен с трагични транспортни произшествия. Това обаче е признак на болести, които рядко са предмет на разискване отвън психиатриите. Сега си приказваме за „ музика за душата “ в най-буквалния смисъл на тази фраза. Ето 10 от най-подтикващите към самосъжаление песни, отвън клишето на шлагерите от върховете на класациите.

1. Sade – Is It A Crime

Живеем в страна, където закононарушенията са всекидневие, а измъкването от тях се случва ежечасно. На фона на това една дребна почтена битова меланхолия не може да е закононарушение. Особено в случай че Sade го споделя с кадифения си глас, заобиколен от същински музиканти. Престъпление би било да ползвате тази ария за нещо друго от любовна меланхолия. Дори и в тези прочувствени положения би трябвало да има правила.

2. Savage Garden – You Can Still Be Free

Това парче се ползва в случаите, когато имате потребност от по-силен тласък. Фалцетите на Darren Hayes са способни да разплачат даже Татяна Дончева и Румен Петков в средата на парламентарен скандал. Именно оттова се пръкна и репликата „ Тишината в спалнята ражда безумия! “ И доста вярно. Тишината в спалнята, настъпила в дълга връзка, може да е главната причина за продажбите на „ You Can Still Be Free “.

3. Sonique – Learn To Forget

Песента в осъществяване на Sonique е поддържащ медикамент. Тя не лекува, а облекчава на момента. Когато депресията е хронифицирала, а повода е надалеч в предишното, само че не желаете да я оставите. Жената си го е изпяла „ Няма бъдеще в предишното “, повтаряли са ви го и приятелите, само че са се уморили и към този момент не желаят да се занимават с вашите драми. В такива моменти, в случай че единствено загатнете за казуса пред компанията, диалогът потегля изумително бързо към травестита, който гостувал на Люба Кулезич предходната събота и няма по какъв начин да страдате пред най-близките си хора. Поне на Sonique в никакъв случай няма да й омръзне да ви повтаря едно и също.

4. Giannis Vardis – Gia Thessaloniki Athina

Музика за депресии има за всички, даже и за тези, които избират по-нашенските мелодични ширини. Прекрасен образец за самоизтезание при връзка от разстояние ни предлага Giannis Vardis. Нерде Русе, нерде Трън. А за любовта неща, като път и транспортни произшествия не са от голяма важност. Изяснихме първоначално, че в транспортни средства, в които се возят Kate Winslet и Leonardo DiCaprio просто не се качвате. Дори и да е най-позитивният тролей от пазарджишката ЖП гара до центъра, все ще припламне искра от някъде. Освен това минава над Марица. Комбинацията е повече от рискова с тези двамата на борда.

5. Galia – Другата Част

Българската музика е родила стотици песни, лекуващи и в нередки случай предизвикващи депресии. Няма да загатваме поименно, щото сме дребна държавица и все ще изскочи някой афектиран иззад ъгъла и ще те нападне с… носна кърпичка. Нашата поп просвета предлага доста разновидности за музика от вида „ на сбогуване “. Galia обаче блесна може би, тъй като и тя преживяваше разлъка, когато изпя „ Другата част “. Ако имате потребност от повече драма, обезателно гледайте клипа, до момента в който слушате парчето. Буквалистичният метод към раздялата въпреки всичко не трябва да ви подтиква към хрумвания, включващи моторния трион от мазето.

6. Tarkan – Gitti Gideli

В апокалипсиса на турските сериали не можем да пропуснем Tarkan. Не е наложително кака Михрибан или батко Онур да са ви разрушили сърцето, с цел да слушате това парче. В него има доста трагична музика, която е излязла от музикални принадлежности, а не от компютър. Gitti Gideli играе ловко по струната на сърцето, както единствено багерист от ВиК може да ни жегне в събота в 7 сутринта. Чувството на наложителност – или багера, или без вода три дни, ни кара да се примирим с нещастието. Е, тъкмо това прави и Tarkan.

7. Amy Winehouse – Love Is A Losing Game

Когато имаме потребност от обезкуражаване – да го създадем със жанр. Покойната Amy Winehouse беше специалист в това. Тук може да не гледаме клипа. В никакъв случай не имитирайте прическата. Тя няма да ви помогне да изглеждате по-нещастни, по-скоро ще получите забележки, свързани с хигиената. А на фона на персоналната меланхолия, единствено това ни липсва. Тежката орис на Amy е мотив да се замислим и за нездравословните стимуланти към депресиите. По-добре да се лекуваме с музика, в сравнение с с алкохол, опиати и бродиране на гоблени с нацистки претекстове.

8. Madonna – Love Don’t Live Here Anymore

Песен за по-леки депресии, свързани със промяна на адресната регистрация. Ясно е, че най-после любовта има друг адрес, а на новия – животът ни е станал един кадър, като в клипа. Еднообразието в цветова тоналност сепия се лекува постепенно. Хората, които страдат по този метод, са склонни да акцентират съсредоточена наложителност, даже при покупката на завеси. За информация – отново клипът. Не ви се желае да промените черните облекла с нещо шаренко, само че ще ви се наложи. Ако въпреки всичко толкоз държите, постоянно можете да сложите черен бандаж под розовия панталон и да запазите част от тъгата. Но е добре да преживеете главното. Всеки нов адрес е нова опция, както всеки нов жанр за Madonna.

9. Melanie Fiona – Monday Morning (ILLADELPHONICS Live Remix)

Дори и радостните и безгрижни песни за овакантяване имат своята тежка версия. Там е и разликата сред това, което демонстрираме и това, което усещаме. Да напуснеш половинката, тъй като след 5 години осъзнаваш какъв брой шумно си бръсне краката е опрощение за пред света. Само ти усещаш по какъв начин този звук ще ти липсва в идващите 5 години. Но… истината е в крайностите, тъй като добре знаеш, че даже и да размени епилатора с кола маска, отново няма да се върнеш. Как ли се епилира Melanie Fiona?

10. Ladysmith Black Mambazo and Des’ree – Ain’t No Sunshine

Кой ли не изпя тази ария? И всеки си мисли, че е единствено негова. Така е и с депресиите. Сигурни сме, че ние го вършим най-добре. Затова звучим толкоз красиво, когато най-сетне облени в сълзи споделим болката си пред някого. Всеки прибавя по нещо за драматизъм, а в действителност на всички ни се желае да може един хор от Южна Африка да подпре в най-сюблимните моменти на разкриването на болката. И споделената тъга постоянно остава на половина, значимо е да я разкриеш на верния човек. Ако въпреки всичко държите на подчертания драматизъм, можете да се договорите със Симфониците на БНР. Хората правят чудесна работа. Само да знаете, че на 12 ноември 2014 година са заети, щото Sarah Brightman била в меланхолия и ще я подпрат в София на 80-годишния празник на Българското национално радио.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР