Организираната престъпна група, която бе разбира тази сутрин при специализираната

...
Организираната престъпна група, която бе разбира тази сутрин при специализираната
Коментари Харесай

Извънредно за спецакцията срещу бандата на Очите! В една от къщите намериха близки на знакова фигура от ъндърграунда

Организираната незаконна група, която бе схваща тази заран при профилираната акция на ГДБОП в Бургас, е следена от 2016 година. За неин водач е апетитен Митьо Очите, който обаче съумял в последния момента да напусне страна. Това заяви на брифинг в Бургас зам. основният прокурор Иван Гешев, който е в морския град по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров.

„ Става въпрос за много сериозна група. Работим по случая повече от 2 години “, заяви Гешев, представен от " Флагман ".

Както БЛИЦ заяви, измежду арестуваните са и двама, които тъкмо преди старта на летния сезон през 2017 година, подпалиха ресторант " 4 you ". Заведението е на кръвния зложелател на Димитър Желязков-Очите – Божидар Кузманов, по прякор Кравата. В началото на юни 2016 година заведението се првърна в сцена на кървясъл конфликт, след който несебърския необут оцеля по знамение, а телохранителят му Александър Алексиев-Водолаза бе погубен. Тежко ранен тогава бе и Никола Маринов-Магарето, който също е измежду арестуваните в ОПГ-то.

Очаква се напълно скоро Димитър Желязков да бъде разгласен за търсене с алена бюлетина на Интерпол.

Заместникът на Сотир Цацаров означи, че при акцията са претърсени десетки адреси в цялата област, като в един от тях антимафиотите попаднали на забавна находка. " Бяха заварени щерка и жена на едно лице, обвиняем пред Специализирания съд по друго дело за една група от Плевен - тематична, занимаваща се с рекет и доста други неща. Това не е подсъдимо, само че приказва за контактите и връзките, които разполагат може би и на личностно равнище ", сподели прокурор Гешев

Според източници на изданието, става въпрос за плевенския необут Пламен Балбузанов-Куката, който е непосредствен другар с Очите и постоянно лятото е на отмора със фамилията си по Южното Черноморие. Самият той сега се намира в ареста по обвиняване за водач на ОПГ.

Сред арестуваните е и друга знакова фигура - Йордан Въчев, по прякор Данчо Ларша. Той държи погребална организация, което преди към година беше забъркана във война за трупове с палежи на катафалки и закани. Според наши източници измежду задържаните е неговият чиновник Иван Пишиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР