Организираната от Лудогорец медицинска конференция на тема Гръбначен стълб

...
Организираната от Лудогорец медицинска конференция на тема  Гръбначен стълб
Коментари Харесай

Медицинската конференция, организирана от Лудогорец, става ежегодна

Организираната от Лудогорец здравна конференция на тематика „ Гръбначен дирек – просвета и процедура в диагностиката, лекуването и рехабилитацията “ да стане годишна.

Около тази концепция се сплотиха участниците във форума, в който присъединяване взеха медици от Североизточна България, работещи по патологичните проблеми на гръбначния дирек. На конференцията участваха експерти от разнообразни области на медицината: проф. Ст. Станчев – Завеждащ  Клиниката по Ортопедия и травматология в УМБАЛ Канев – Русе, проф. Я. Енчев  – Началник на Клиниката по Неврохирургия в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна, Проф. Гергана Ненова – Ръководител на катедра Кинезитерапия към МУ- Варна, Екипи от Медицинските центрове по спортна медицина и рехабилитация в Русе, Варна и В. Търново, ортопеди-травматолози от Варна, Русе и  Разград, Преподаватели по Кинезитерапия от Русенския Университет „ Ангел Кънчев “ и МУ – Варна, кинезитерапевти и рехабилитатори от Русе, Варна, Разград, Търговище, Исперих. 

Специално място в конференцията откри тематиката за гръбначните изкривявания като обществено важен проблем. Своя скъп дълготраен опит споделиха експерти от центровете по Спортна медицина в Русе и Варна, както и кинезитерапевти от Търговище. В програмата от презентации взе участие и медицинският екип на Лудогорец, показан от доктор Валентин Великов и физиотерапевта Марко Алвес, а лекарят на на футболната академия на „орлите“ и Лудогорец II Ивайло Якимов бе водещ.

На форума бяха показани новаторски медицински апарати от компания Медикосервиз, както и лекарства и суплементи на компаниите STADA и ISOSTAR.

Участниците в конференцията имаха опция да прегледат медицинския център на Лудогорец, като изгледаха онлайн и шампионското шоу против Черно море.

С организацията на форума ПФК Лудогорец сподели, че с изключение на другите обществени и благотворителни дела и начинания, стартира нова такава, посредством която подава ръка и на медицинските експерти от района за обмяна на познания и опит.

Подобен конгрес се провежда за първи път от футболен клуб.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР