Организирана престъпна група за регистрация на крадени луксозни автомобили и

...
Организирана престъпна група за регистрация на крадени луксозни автомобили и
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за регистрация на крадени луксозни коли в Бургас

Организирана незаконна група за регистрация на крадени първокласни коли и такива, обект на лизингови или застрахователни измами, е обезвредена при взаимни дейностите на криминалисти на ОДМВР – Бургас и ГДБОП, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Подробности за реализацията оповестиха шефът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов и заместник- окръжният прокурор на Бургас Светослав Маринчев.

До момента е установено, че през незаконната скица на групата са минали 39 автомобила, огромна част от които към този момент са отвън страната. Установени и конфискувани са общо 11 първокласни автомобила, всеки от тях на междинна стойност към 100 000 лв.. Приблизително общата стойност на колите, създадени в интервала от 2020 до 2022 година и предмет на незаконната активност, е в размер на 4 млн. лв..

Според данните досега активността на групата е почнала от есента на 2020 година В началото на тази година постъпва информация за незаконната скица - закупуване на коли от висок клас, чиито идентификационните номера се трансформират и се пререгистрират с неистинен документи, разясни ст. комисар Калоянов.

В хода на следствието е изяснено, че групата е работила под стройна конструкция, построена от ръководителя й – след намиране и изкупуване на коли на територията на нашата страна, както и на други европейски страни - предмет на кражба, на лизингови или на застрахователни измами, участниците в незаконната активност правят намеса на рамата, изготвят неистинен документи за генезис, след което колата се записва. За тази цел те са осигурявали лица с невисок обществен статус – безработни, които са се явявали като притежатели на колите. След всичко това, записаните возила бивали продавани на безкористен покупател на територията на България или се трафикирали през Турция към страни от Близкия изток, изясни още старши комисар Калоянов.

След осъществени във вчерашния ден серия от арести, шестима са привлечени към наказателна отговорност /петима от тях са мъже и една жена/, означи заместител окръжният прокурор на Бургас - Светослав Маринчев. Един от привлечените към наказателна отговорност е считан за началник на проведената незаконна група, а петима – за участници в нея. За четирима от тях е преценено, че ще се насочи искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а за двама – „ подписка “.

За тях има и забрани да напущат страната, добави още прокурор Маринчев. Работата по досъдебното произвеждане продължава като е допустимо при събиране на нови доказателства кръгът на обвинените лица да бъде повишен. Предмет на определяне ще бъде и дали чиновници на бранш „ Пътна полиция “ при ОД Министерство на вътрешните работи - Бургас са имали присъединяване в незаконната активност, посочи за.-окръжният прокурор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР