Организирана престъпна група за разпространение на наркотици разкри полицията в

...
Организирана престъпна група за разпространение на наркотици разкри полицията в
Коментари Харесай

Полицията в Бургас задържа рекордните 200 кг марихуана

Организирана незаконна група за разпространяване на опиати разкри полицията в Бургас при взаимна акция с ГДБОП. Задържани са петима души и са открити 200 кг марихуана. Четирима от задържаните са от Несебър, а посочения за началник на групата е от Добрич. Той е бил лицензиран производител на промишлен коноп, само че у него са открити 200 кг марихуана, пакетирана в пакети по 5 кг. Окръжната прокуратура в Бургас изиска непрекъснат арест, оповестява Нова тв.

Преди акцията групата е била следена към месец.

" Ако това количество беше стигнало до крайния пазар под най-разпространената форма за приложимост, а точно цигари за марихуана, най-вероятно приходът, който щеше да бъде осъществен, приближава към 3 милиона лв. ", сподели Калоян Калоянов, ОДМВР – Бургас.

" Бяха осъществени 13 претърсвания и изземвания, персонални обиски. Предвидените в закона санкции за управление на проведена незаконна група е от 5 до 15 години, за член - от 3 до 10, а за разпространяване на високорисково наркотично вещество плануваното наказване е от 5 до 15 години отнемане от независимост ”, сподели Ангел Ангелов, областен прокурор на Бургас.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР