Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа с негативна оценка

...
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа с негативна оценка
Коментари Харесай

Негативна оценка на ОССЕ за изборите за местна власт в Грузия

Организацията за сигурност и съдействие в Европа с отрицателна оценка за изборите за локална власт в Грузия, които се състояха през вчерашния ден.

Според интернационалните наблюдаващи ръководещата партия " Грузинска фантазия " е злоупотребила с административните си запаси, с цел да си завоюва преимущество пред опозицията.

Наблюдателите показаха угриженост и поради случаи на заплашване и принуждение над публицисти. Като цяло вчерашният избор е бил засенчен от изказванията за необятно публикувано пазаруване на гласове и напън върху гласоподаватели и претенденти.

От своя страна, ръководещите оповестиха, че са спазили " най-високите демократични стандарти ". По публични данни партията " Грузинска фантазия " печели съвсем 47 % от подадените гласове.

Грузия изпадна в политическа рецесия незабавно след парламентарните избори предишния октомври, когато опозицията упрекна ръководещите в репресии и изборни измами и отхвърли да взе участие в работата на Народното събрание.

По-рано тази година Европейският съюз посредничи за съглашение сред двете страни.

" Грузинска фантазия " се съгласи да свика нови парламентарни избори, в случай че на локалния избор завоюва по-малко от 43 %.

Непосредствено преди вчерашния избор управляващите арестуваха един от водачите на опозицията - някогашния президент Михаил Саакашвили.

По публични данни партията " Грузинска фантазия " печели съвсем 47% от подадените гласове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР