Организацията потвърждава, че 289-грамовият плод, отгледан в плантацията на семейство

...
Организацията потвърждава, че 289-грамовият плод, отгледан в плантацията на семейство
Коментари Харесай

Гигантска ягода влезе в Книгата за рекордите на Гинес

Организацията удостоверява, че 289-грамовият плод , отгледан в плантацията на семейство Ариел, е най-тежкият, регистриран в миналото.

Гигантска ягода , отгледана в Израел с тегло 289 грама стана нов международен рекордьор и е вписана в Книгата на Гинес като най-тежката до момента, се споделя в изказване на водещата организация за следене на достиженията.

Тумбестият плод е открит в плантацията „ Ягоди в полето “, ръководена от семейство Ариел в земеделската община Кадима-Зоран, в централната част на Израел.

Според изказването ягодата е с дължина 18 сантиметра, дебелина 4 сантиметра , а обиколката ѝ е напряко голяма - 34 сантиметра, написа „ Times of Israel “.
Ягодата е от сорта „ Илан “, който в началото е отгледан от Нир Дай в Израелската организация за селскостопански проучвания и е прочут с това, че дава огромни плодове.

— FunHouse Radio (@FunHouseRadioUS)

Самият Дай беше очевидец на претеглянето на ягодата и сподели, че тази година сезонът на ягодите е просрочен поради студеното време, което е разрешило на доста на брой плодове да израснат дружно в един огромен плод.

Семейство Ариел в действителност са отгледали тази година четири ягоди с огромни размери, само че единствено една от тях е надминала предходния рекордьор с тегло 250 грама, който беше претеглен във Фукуока, Япония, на 28 януари 2015 година, се показва в изказването.

Братята Ариел разкрили рекордьора в петък и откакто ревизирали в Книгата на върховете на Гинес, открили, че имат нов кандидат за купата най-голяма ягода.

В събота вечерта те подали заявление в уеб страницата на Гинес, а на идващия ден довели нотариус, който да стане очевидец на формалното претегляне, преди плодът да стартира да се разпада и да губи размерите си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР