Организацията на ЦИК започнала още от момента, в който станало

...
Организацията на ЦИК започнала още от момента, в който станало
Коментари Харесай

Амбицията на ЦИК - всички да са информирани за вота на 9 юни

Организацията на ЦИК почнала още от момента, в който станало ясно, че ни чакат 2 типа избори в едно. Това разгласи на първия брифинг на ЦИК ръководителя ѝ Камелия Нейкова.

ЦИК прави всичко допустимо да одобри своите решения в точния момент, акцентира тя. Амбицията на изборната администрация е всички гласоподаватели да бъдат осведомени навреме. Вчера е била първата среща на ЦИК с Министерски съвет. Премиерът Главчев е уверил изборната администрация, че има цялостно подпомагане на централната власт. Всеки вторник от 14.00 часа ЦИК ще дава постоянни брифинги. Пожелавам на всички нас лека работа, изиска Нейкова.

Заместничката й Росица Матева честити днешния ден на Конституцията на всички адвокати. Тя още веднъж напомни кои лица могат да гласоподават, а точно навършилите 18 години, които не са сложени под забраняване. За евровота обаче важи правилото на уседналост и за евродепутати могат да гласоподават тези, които 3 месеца преди определения ден имат регистриран непрекъснат или сегашен адрес на територията на България или друга членка на Европейски Съюз.

За вота в чужбина следва ЦИК да излезе с решение за местата, където ще се разкриват секции. 31 РИК престои да бъдат назначени, за 7 от тях към този момент има единодушие за състава им. От печатницата на Българска народна банка е пристигнала информация, че има спомагателна машина, която да печата ролките за машинното гласоподаване, както е съгласно законовите условия.

След като през вчерашния ден стартира регистрацията в ЦИК - една партия към този момент е подала документи за присъединяване във вота - Българско национално обединяване.
 Кабинетът и ЦИК работят в синхрон за почтени и транспарантни избори
Кабинетът и ЦИК работят в синхрон за почтени и транспарантни избори

Структурите на Министерство на вътрешните работи по места към този момент работят интензивно против изборната търговия и за противопоставяне на " брокерите на гласове "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР