Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) трябва да признае националните приоритети

...
Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) трябва да признае националните приоритети
Коментари Харесай

Анкара: НАТО е жизненоважна за националната сигурност на Турция, мира в региона “

Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО) би трябвало да признае националните цели на своите държави-членки и при нужда да им подсигурява поддръжка за посрещане на нови световни провокации пред сигурността, съобщи в неделя шефът за връзки на президента на Турция.
„ Алиансът би трябвало да има ясна визия за посрещане на новите провокации пред сигурността и ангажимент за поддръжка на своите членове “, сподели Фаретин Алтун пред Ал Джазира.
В публикацията, озаглавена „ Визията на Турция за НАТО в ерата на световните провокации “, Алтун акцентира нуждата алиансът да актуализира стратегическата си идея съгласно изменящата се динамичност на районната сигурност през последното десетилетие.
 Турция обмисля съдействие с американски компании за рандеман на газ в Черно море Турция обмисля съдействие с американски компании за рандеман на газ в Черно море
Турция е споделила данни за откритията си за въглеводороди в Черно море с американските енергийни компании Chevron и Exxon Mobil за еве...
Той сподели, че Турция постоянно е била в челните редици при справяне с провокациите пред общата сигурност на алианса, заяви Анадолската организация.
Участието на Турция в сериозно значими задачи на НАТО по света, в това число в Афганистан и Ирак, и приемането на стратегически активи на НАТО на нейна територия потвърждава нейната „ постоянна ангажираност “ към алианса, акцентира представителят.
„ Смятаме, че НАТО е належащо за сигурността на нашата нация и за мира в нашия район “, означи Алтун.
Той акцентира, че Турция е подготвена да заплати справедливия си дял, „ с цел да подсигурява груповата сигурност на нашия съюз “.
 Илиян Василев: Защо няма разбори и мнения на визитата на Карадайъ в Турция и приема му от Ердоган? Илиян Василев: Защо няма разбори и мнения на визитата на Карадайъ в Турция и приема му от Ердоган?
" За страдание няма разбори и мнения на визитата на Карадайъ в Турция и приема му от Ердоган. Гледайте Алтернативата за мнения...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дойде в неделя в Брюксел, където ще участва на откриващата се през днешния ден среща на върха на НАТО.
Лидерите на страните от НАТО ще обсъдят стратегическата визия за дълготрайно адаптиране на алианса към новите провокации и съответни решения за използването на тактика НАТО 2030, напомня БГНЕС.
Сред главните провокации са Китай, Русия и кибер заканите.
Очаква се в Брюксел Ердоган да организира среща с американския президент Джо Байдън, която ще е първата им от встъпването на Байдън в служба, както и с английския министър председател Борис Джонсън, немския канцлер Ангела Меркел и други международни водачи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР