Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) обяви

...
Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) обяви
Коментари Харесай

ЮНЕСКО прави мониторинг на убийствата на журналисти

Организацията на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета (ЮНЕСКО) разгласи през днешния ден основаването на огромна интернационална база данни с информация за следствията на убийствата на публицисти в целия свят, заяви Франс прес.

Целта е да се документират ограниченията, подхванати за наказване на закононарушенията против експерти от медиите и да се води битка против безнаказаността на причинителите на тези убийства, уточни ЮНЕСКО.

Електронната база данни е почнала да работи под егидата на ЮНЕСКО от 2 ноември, съобщи ТАСС.

Тя ще отразява напредъка в правосъдните следствия на всяко едно ликвидиране на публицист или на чиновник в медия, които ЮНЕСКО следи от 1993 година въз основа на информации, предоставени от страната, в която е било осъществено убийството.

Около 1293 убийства, осъществени от 1993 година, са вписани в базата данни на този център за мониторинг на убийствата на публицисти, " 80 от които са осъществени от началото на тази година ".

" Докато специфични пратеници умират на терен по време на военни дейности, има локални публицисти, които проверяват корупция, престъпност и политика, и те съставляват максимален дял от жертвите. Те са 90 на 100 от публицистите, убити през 2017 година ", показва ЮНЕСКО.

Според годишния отчет на генералния шеф на ЮНЕСКО Одре Азуле за сигурността на публицистите и заплахата от безотговорност, " на всеки 4 дни бива погубен публицист или работещ в медия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР