Организацията на обединените нации (ООН) и изпратила имейл на служителите

...
Организацията на обединените нации (ООН) и изпратила имейл на служителите
Коментари Харесай

Страх и паника в ООН: Няма в Украйна война и инвазия, забряват украински знаме в лични профили и акаунти

Организацията на обединените народи (ООН) и изпратила имейл на чиновниците си, в който ги поучава да не назовават обстановката в Украйна „ война “ или „ инвазия “, оповестява " Айриш таймс " и показва, че от изданието персонално са видели писмото, написа " 24 часа ".

Служителите са инструктирани да употребяват термините „ спор “ или „ военна атака “, с цел да опишат нахлуването на Русия в прилежащата страна, където към този момент има стотици цивилни жертви, а над два милиона души са принудени да избягат отвън рамките на страната.

Напътствията включват и рекомендацията да не се прибавя украинското знаме към персонални или публични сметки или уеб страници в обществените медии. Мотивът е, че сходни дейности може да доведат до „ репутационен риск “, което би трябвало да се заобикаля с оглед статута като интернационалните чиновници.

Изданието напомня, че Русия е мощна държава-членка и един от петте непрекъснати представителя в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Наскоро външният министър на Русия Сергей Лавров остро подлага на критика генералния секретар на Организация на обединените нации Гутериш, който осъди Кремъл за братоубийствената война в Украйна. По думите на първия съветски посланик той нямал право като водач на интернационална организация да дава квалификации на " специфичната военна информация " която организира страната му в прилежаща Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР