Организацията на обединените нации е открила банкова сметка в руски

...
Организацията на обединените нации е открила банкова сметка в руски
Коментари Харесай

Ройтерс: ООН открива руска банкова сметка, за да може да извършва транзакции в рубли

Организацията на обединените народи е разкрила банкова сметка в съветски заемодател, който не е обект на наказания, с цел да може да прави транзакции в рубли, заяви съветската " Софкомбанк "  в понеделник, представена от " Ройтерс ". Името на банката не беше конкретизирано.

" Софкомбанк ", една от 13-те съветски кредитни институции със " редовно значение ", е подала заявление до Министерството на финансите на Съединени американски щати за лиценз за осъществяване на членски заплащания по стратегия на Организация на обединените нации за финансиране на битката с изменението на климата, до момента в който активността ѝ е блокирана от глобите на Съединени американски щати.

Организация на обединените нации не отговори незабавно на молбата за коментар, добавя " Ройтерс ".

През 2022 година Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати включи " Софкомбанк "  в листата си със особено посочени лица (SDN), като на процедура я изхвърли от финансовата система на Съединени американски щати, забрани търговията с американци и замрази активите ѝ в Съединени американски щати.

Сега обаче банката желае да получи лиценз за заплащане на членски импорт в границите на финансовата самодейност на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда, като по този метод тества опциите за специфични изключения за избрани транзакции на съветските банки във Вашингтон.

" Софкомбанк "  заяви, че заявката ѝ за лиценз OFAC към момента е в развой на разглеждане и че сметката на Организация на обединените нации е била открита в това време.

 

Инфо: " Ройтерс "

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР