Организационният комитет за Олимпийските игри в Париж през 2024 година,

...
Организационният комитет за Олимпийските игри в Париж през 2024 година,
Коментари Харесай

Претърсиха организационния комитет за Олимпийските игри в Париж 2024

Организационният комитет за Олимпийските игри в Париж през 2024 година, както и офиси на организации, които са ангажирани с церемонията по откриването на събитието бяха претърсени по отношение на следствие на финансовите управляващи. Комитетът и офисите на фирмите " Дубл 2 ", " Юнибен ", " Обо " и " Панам 24 " са били претърсени.

" Тези интервенции ще правят в границите на следствие на финансовите управляващи за противозаконни лихви, фаворизиране и укриване, свързани с пазари на Олимпийските игра 2024. Разследването е почнало на 20 юни 2023 ", споделя източникът на информацията.

" Париж 2024 удостоверява, че финансовите управляващи бяха в офисите на 18 октомври и получиха цялата информация, която търсеха. Париж 2024 сътрудничи напълно на следствието ", оповестиха от Комитета.
Показателно е и претърсването на " Панам 24 ", която сплотява пет от най-големите организации за образуване на събития, измежду които са церемониите по откриването на Олимпийските и Параолимпийските игри, планувани за 26 юли и 28 август.

Първите две следствия касаеха подозрения в фаворизиране и отклонение на обществени средства при разпределянето на пазари от Организационния комитет за Париж 2024 и " Солидео " - компания, обвързвана със градежа на олимпийски уреди.

Разследващите се интересуват от близо 20 контракта, в които има евентуални съществени нарушавания.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР